Nyheter

Gratis tipspromenad i tätort för hälsans skull

Nyheter Hälsocenter med Jerry Karlsson i spetsen satte för några veckor sedan upp skyltar i centrala Vaggeryd och Skillingaryd. Jerry berättar om tipspromenaden där nya frågor finns tillgängliga varje söndag 

Här finns informationen

Tre delar tips, ett för 4–7 år, 7–11 år samt för vuxna finns i den app som går att ladda ner gällande den nya X-rundan. Tipspromenaden är gratis och 15 frågor finns. 

– Det är en digital tipspromenad. Man kan när som helst gå rundan och svara på frågorna som man får upp via en qr-kod man skannar in på sin telefon. 

– Varje söndag morgon kommer det in nya frågor i appen och de är 15 till antalet. Starten görs vid biblioteket i Vaggeryd och biblioteket i Skillingaryd. Rundan i Vaggeryd är 2,5 kilometer och i Skillingaryd är den på 3,5 kilometer, berättar Jerry Karlsson från Hälsocenter. 

När appen laddas ned i telefonen finns en karta som man följer. Rundan är samma, men har också en fördel om man är i annan ort än den man bor i… 

– X-rundan är rikstäckande så det kan vara ett bra tips när man vill lära känna en ny ort, kanske under en semesterresa eller liknande, säger Jerry. 

Skyltarna i våra tätorter satte Jerry upp för några veckor sedan och nyfikna invånare har redan provat att ladda ner appen, där man också kan se resultatet av sin frågerunda. Målgruppen kan vara skolklassen, familjen, promenadgruppen… ja alla oavsett ålder. 

– Det kanske inte är alla som har den digitala tekniken i sin telefon, men då kan man gå tillsammans med någon annan. Man kan också välja, när man känner till rundan, att gå direkt till fråga sju exempelvis. 

När 11-kaffet är uppdruckit under lördagen kommer Jerry Karlsson att finnas på plats utanför biblioteket i Skillingaryd där hjälp att ladda ner appen görs och därefter promeneras rundan om man gemensamt vill följa med på den nya X-rundan. 

Frågorna ser bolaget bakom X-rundan till att uppdatera varje söndag och frågorna är av rikstäckande art.

Jerry vid Hälsocenter har satt upp tipsskyltarna runtom i tätorterna

Taggar

Dela


Läs mer

Populärt med gratis tipspromenad – nu även i Klevshult