Nyheter

Gradeen inte förvånad över (MP):s budgetutspel

Nyheter När när kommunfullmäktige ska besluta om budgeten för 2019-2021 så kommer det med stor sannolikhet att finnas tre olika budgetförslag att ta ställning till.

Ulla Gradeen serfram mot budgetarbetet inför 2019 - 2021.

Socialdemokraterna kommer som vanligt att presentera ett eget alternativ till Alliansens budgetförslag.
Nytt för den här gången är att även Miljöpartiet de gröna (MP) också  kommer att presentera ett budgetförslag.
Oppositionsrådet Ulla Gradeen (S) är inte förvånad över att MP nu hoppar av sitt samarbete med Alliansen.
Hon berättar att (S) utgår från samma ekonomiska underlag som Alliansen använder sig av.

– För 2018 hade vi ju en extra miljon för ungdomars fritidsutbud och ungdomspolitiken, pengar för personalbemanning inom äldreomsorg och förskola och starka krav på bättre och säkrare arbete för att investeringarna ska klara långsiktig hållbarhet, det vill säga miljö, ekonomi och social, för att nämna några exempel. förklarar Gradeen.

Hon tycker att det ska bli ett intressant arbete med att lägga nästa budget.
Framförallt på grund av att det är ett valår.
– Också med tanke på uppkomna osäkerheten i nuvarande kommunfullmäktige, men framför allt med tanke på valet i september. Vad blir det för regering? Hur ser den nya regeringen på kommuner och landstings möjligheter att bedriva välfärden, är funderingar som Ulla Gradeen har.
Valresultatet i kommunvalet kommer också att ha väldig stor påverkan på hur nästa kommunala budget kommer att se ut till slut.

– I juni skall kommunfullmäktige besluta om kommunala budgeten men sedan skall skattesats och tillkommande justeringar beslutas i november då har det nya kommunfullmäktige tagit plats efter valet.
– Det är ett intressant läge. Och absolut viktigast är ändå att få beslut som stärker samhällsservicen kommunen har ansvar för, de stora behov som finns idag inom förskola och skola, äldreomsorg och funktionshinderomsorgen samt alla föreningar som knackar på dörren om lokaler och stöd. Det är mycket på gång, avrundar Gradeen

Taggar

Dela