Nyheter

Görans fru blev påkörd av buss

Nyheter Under en cykeltur körde bussen på Görans fru. Nu kräver han krafttag.

Forshedabon Göran Johansson kräver krafttag.

I förmiddags var Forshedabon Göran Johansson och hans fru Birgitta ute och cyklade när olyckan var framme.

– Vi kom cyklandes nerför Forsgatan fram mot korsningen till Storgatan. Frugan cyklade före mig och vi befann oss nära korsningen. Då kommer en buss och kör om oss, så Gittan hamnar uppe på trottoarkanten. När bussen sedan svänger, tar bakdelen i Gittans bakhjul och trycker henne in mot trottoaren och vidare in i häcken bredvid, säger Göran Johansson.

Bussen fortsätter ner till busstationen i Forsheda centrum. Göran åker dit och försöker samtala med busschauffören.

– Han menade att han hade kört försiktigt och hade ingen respekt alls för det som hade hänt. Birgitta klarade sig med smärtor i högersidan, men hon hade tur för det kunde ha gått mycket värre, säger Göran Johansson.

Korsningen Forsgatan/Storgatan är en tvåvägskorsning. Ett trafikdelarmärke är placerat långt fram på Forsgatan, vilket möjliggör sen kurvtagning för bilister in på Storgatan.

– Sedan ska du komma ihåg att det är högerregel in på Storgatan, vilket heller inte många är medvetna om. Trafikledarmärket behöver flyttas bakåt en bit och det skulle även behöva bli tydligare skyltat med vem som har företräde på vägen. En trailer kan komma runt svängen, men inte en buss i nuvarande läge, säger Göran Johansson.

Händelsen är polisanmäld, och Johan Lindh på Jönköpings länstrafiks pressavdelning beklagar det inträffade.

– Alla våra förare är certifierade och har lärt sig att bemöta kunder. Blir det en polisutredning, så tar polisen kontakt med trafikföretaget. Det enda jag kan säga är att jag hoppas att det gick bra för kvinnan, säger Johan Lindh.

Korsningen Forsgatan/Storgatan, sedd ifrån Storgatans perspektiv.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Görans fru blev påkörd av buss

Har extremt dålig erfarenhet med JLT i Värnamo kommun. Chauffören sitter ofta och pratar i telefon eller med någon bredvid. De har extremt dålig uppsikt då det ifta händer att de kör rakt förbi en när man står och väntar på busshållplatsen. Jag har själv varit i kontakt med JLT:s kundtjänst som sa att man haft mycket klagomål mot företaget de har hyrt in för att köra mellan Gislaved – Värnamo. Dags att göra något åt det kanske?

Innan corona åkte jag en del buss mellan Bredaryd och Värnamo och kan konstatera att det ibland går går oerhört fort för busschaufförerna. Antingen beror det på att tidtabellerna är pressade, eller så har de enbart dåligt trafikvett.

Oavsett vilket så hade det inte varit dumt med icke anmälda inspektörer på bussarna, för att se hur de kör.

Kommentarsfunktionen är stängd