Debatt

Glenn och Jörgen svarade Sandra

Glenn och Jörgen svarade Sandra

Debatt Sandra Örn frågade vid fullmäktige i Värnamo i går om Östboskolans framtid, något som hon och andra debatterat i vår tidning flera gånger.

Det var för övrigt för fullmäktige första gången som någon använt möjligheten att ”fråga din politiker”.

Sandra Örn ställde sina frågor till barn- och utbildningsnämndens ordförande Glenn Lund (M) och till kommunstyrelseledamoten Jörgen Skärin (MP).

Av Glenn ville hon få svar om riskanalysen kring förändring av Östboskolan är klar och vad som gäller för medborgarförvaltningens verksamhet i skolan.

Glenn svarade det inte gjorts någon riskanalys men det ska göras en sådan för både skola och skolgård. Han lovade att den vara klar redan före halvårsskiftet.

Han sa att det enda avtal mellan medborgarförvaltningens och Östboskolan handlar om boende för ensamkommande barn. I övrigt finns det inga avtal.

Sanda Örn hade frågan Jörgen Skärin om en tredje part kommer att göra en bedömning av beslutet om Östboskolan samt att hon frågade efter en analys om att utveckla skolan till en 4–6-skola.

Jörgen Skärin svarade att det inte finns någon analys om verksamhet som ligger i anslutning till den beslutade Östboskolan och hur den verksamheten kan påverka skolans miljö och säkerhet.

När det gäller en bedömning av tredje part svarade han att föräldrar inte ska inte känna otrygghet att överlåta sina elever till skolan. Finns det inte kompetens i kommunen att göra en analys eller en bedömning av risker och hot i skolmiljö måste en tredje part till. En sådan sker när det är fastställt vilken kommunal verksamhet som är beslutad och planerad i Östbo verksamhetsområde. Han noterade att det är Miljöpartiets krav.

Sandra Örn kommenterar svaren i en separat artikel.

Taggar

Dela