Nyheter

Ger konsert till stöd för Ukraina

Nyheter Det började som en diskussion på sociala medier och slutade med ett evenemang. I helgen anordnar ett gäng lokala musiker en konsert i Gummifabriken till förmån för Ukrainas befolkning.

Det började som en diskussion på sociala medier och slutade med ett evenemang. I helgen anordnar ett gäng lokala musiker en konsert i Gummifabriken till förmån för Ukrainas befolkning. Bilder: David Alin/Arkivbild. Montage: David Alin

Konserten i auditoriet i Gummifabriken blir ett tillfälle att samlas och manifestera stöd till Ukrainas krigsdrabbade folk och samla in pengar till förnödenheter som behövs för människor på flykt i Ukraina, från Ukraina. Bakom evenemanget står Värnamobon och musikern Jonas Rydin tillsammans med Thomas Lundh och Peter Lagerman från Värnamo Internationella Vänner. 

– Det började faktiskt som ett inlägg i ”Du vet att du är från Värnamo…”-gruppen på Facebook. I samband med att kriget hade kommit igång och man kände sig hjälplös så växte en tanke fram om att man kunde skänka pengar. Jag skrev ett inlägg och frågade om det inte var någon som kunde tänka sig att göra en konsert till förmån för Ukraina, säger Jonas Rydin.

Jonas Rydins gamle klasskamrat Thomas Lundh nappade. De fick sedermera sällskap av Peter Lagerman från Värnamo Internationella Vänner och planeringsarbetet tog form. Konserten leds av konferencier Claes Virdeborn och på scen medverkar följande artister och talare: Nowhere Men, Niklas Lindkvist, Anton Lundström, Evelina Nilsson och Jenny Andersson, Wiktoria, Ludwig och Jonas Rydin, Tillsammans, Pär Persson, Sampo, Gislaveds manskör, den ukrainska flyktingen Alona Solomonenko och Peter Lagerman.

– Det blir en kväll med både humor och allvar, både finstämdhet och rejält rockös. Pengarna som kommer från biljettintäkter och insamling under kvällen kommer att gå direkt och oavkortat till hjälpsändningar till Ukraina via föreningen Internationella Vänner. Alla artister, talare och arrangörer ställer upp för konserten helt ideellt och Gummifabriken lånar ut auditoriet gratis och ställer personal till förfogande, för den goda sakens skull, säger Jonas Rydin.

Konserten har rönt ett stort intresse och det mesta pekar mot ett fullsatt auditorie.

– När jag tittade i går så var 401 biljetter sålda och det finns 411 platser i auditoriet. Jag tror att  det blir en kul kväll med både allvar och underhållning, avrundar Jonas Rydin.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *