Nyheter

Gav klartecken till finansiering av utbildning

Nyheter Kommunstyrelsen gav klartecken till finansiering av sjuksköterskeutbildning.

Kommunstyrelsen gav klartecken till finansiering av sjuksköterskeutbildning. Foto: Pressbild

Sjuksköterskeutbildningen på Campus Värnamo har haft årliga intag sedan hösten 2015 och det planeras för intag 2021 och 2022. Utbildningen ges av Hälsohögskolan i Jönköping och delar av utbildningen förläggs på Campus Värnamo. I möjligaste mån förläggs all den verksamhetsförlagda utbildningen, VFU (praktikperioderna) i GGVV-kommunerna och Värnamo sjukhus. Den finansiering som krävs är för att täcka Hälsohögskolans merkostnader för de utbildningsdelar som förläggs till Campus Värnamo.

Kommunen ser ett fortsatt stort behov av sjuksköterskor i närområdet och ser sjuksköterskeutbildningen som en lyckad satsning, i form av studenter som stannar i GGVV-regionen efter avslutad utbildning.

På kommunstyrelsens sammanträde diskuterades finansieringen av utbildningen. Kommunstyrelsen beslutade att i budget tillskjuta Campus Värnamo anslag till genomförandet av sjuksköterskeutbildning med 115 000 kronor per termin från höstterminen 2021 till vårterminen 2024 samt 115 000 kronor per termin från höstterminen 2022 till vårterminen 2025.

Taggar

Dela