Nyheter

Garantell expanderar

Nyheter Garantell, beläget vid Speditörsvägen i Värnamo, ansökte om bygglov för tillbyggnad på över 7 000 kvadratmeter 

Samhällsbyggnadsnämnden beslutade vid senaste sammanträdet att bevilja bygglov för tillbyggnation av Garantell där lager och produktionsytor behöver utökas. 

I detaljplanen noteras området utpekat som industriändamål. Ansökan som inkommit till politikerna har en tillbyggnad på 7 757 kvadratmeter. Antalet kvadratmeter utgör då totalt 21 568 och fastigheten får max bebyggas med 50 procent av fastighetens area vilket motsvarar 20 567 kvadratmeter. I övrigt följs ansökan av vad som i detaljplanen gällande utformning, placering, byggnadshöjd och markanvändning. 

Förvaltningen bedömer att avvikelsen, storleken på utbyggnaden, är för stor för att anses som en ”mindre avvikelse” och föreslår för politikerna att man ska avslå bygglovet. Grannarna har fått tillfälle att svara på remiss och inte inkommit med några synpunkter. 

Politikerna i nämnden, gick inte på förvaltningen linje, utan beslutade att Garantell får bygglov för sin ansökta tillbyggnad samt att bygglovsavgiften för densamma blir 208 808 kronor. 

Garantell på Speditörsvägen

Taggar

Dela