Nyheter

Går över till distansutbildning för årskurs 7-9

Nyheter På grund av en ökad smittspridning går Gröndalsskolan från och med onsdag över till distansutbildning för årskurs 7-9. Det meddelar Värnamo kommun i ett pressmeddelande under eftermiddagen.

På grund av en ökad smittspridning går Gröndalsskolan över till distansutbildning för årskurs 7-9. Det meddelar Värnamo kommun i ett pressmeddelande under eftermiddagen. Bild: David Alin

Under slutet av förra veckan, och efter helgen, så har smittspridningen på Gröndalsskolan i Värnamo eskalerat. Då det i dagsläget är många elever, och även flera i personalgruppen, som har testats positivt för covid, eller sitter i familjekarantän, kommer distansutbildning med ordinarie schema att införas för årskurs 7-9 från och med onsdag, 19 januari, fram till och med fredagen den 28 januari. Därefter kommer nytt beslut att fattas.

Årskurs 6 och särskolan kommer att ha närundervisning på skolan enligt ordinarie schema.

I morgon, tisdagen den 18 januari, har elever i årskurs 6-9 på Gröndalsskolan studiedag medan särskolan har undervisning som vanligt i morgon.

Taggar

3 reaktioner på Går över till distansutbildning för årskurs 7-9

Läste nyss att Figy är nära att hamna på distans igen – det är förödande för eleverna. Nu finns hög vaccinationsteckning och därmed än mindre risk att bli allvarligt sjuka. Personalen håller på att få dos 3. Men det finns enorma risker på annat plan för eleverna (och lärare) med distans. Man har konstaterat att distans lett till dåliga kunskaper hos eleverna och ökad psykisk ohälsa. Det går inte över på sju dagar. Ta er samman och håll skolan öppen! Hälsningar läraren som varit på distans och sett hur plågsamt detta varit för såväl elever som kollegor. Vi behöver inte en förlorad generation människor som sedan inte klarar högskola på grund av ohälsa och kunskapsluckor.

Förödande för våra ungdomar som tappar både socialt och kunskapsmässigt pga hemundervisning. Är personalbortfallet stort korta arbetsdagen och behåll kärnverksamheten. Hur agerar skolan om smittspridningen är lika stor om två veckor? Fortsatt stängt? Hur hanterar skolan det ökande antal elever som riskerar att inte klara nationella proven/ betygen när de går ut 9:an? Tänk om och erbjud eleverna undervisning på plats på bästa möjliga sätt med tanke på den ökade smittspridningen.

Att införa distansundervisning på Gröndalsskolan verkar vara ett inte alltför väl genomtänkt beslut.
Man låter sig styras av höga smittotal utan att se konsekvensen av det, nämligen att risken för svår sjukdom är betydligt mindre med omikronvarianten.
I andra europeiska länder, där smittotalen också är höga, avstår man nu från distansundervisning på grund av de negativa erfarenheter man har gjort.
Så beslutet man har fattat på Gröndalsskolan verkar snarare vara populistiskt styrd än vila på vetenskapliga belägg.

Kommentarsfunktionen är stängd