Nyheter

Går för klimatet till Glasgow

Nyheter Vandringen till klimatmötet i skotska Glasgow har nått Östbo. I dag var det dags för en vandring på Munkaleden i Byarum via Tallnäs till delmålet om ett par dagar i Nydala.

  [1/16]

Annika Spalde ledde en kor andakt inför dagens vandring  [2/16]

  [3/16]

  [4/16]

  [5/16]

  [6/16]

  [7/16]

  [8/16]

Marianne Frick och Johan Thelander kom från den lokala naturskyddsföreningen  [9/16]

Julia Ryberg har sin papegoja som vandringskamrat  [10/16]

  [11/16]

Gustav Fredriksson går hela vägen till Glasgow  [12/16]

  [13/16]

  [14/16]

  [15/16]

  [16/16]

Den 18 juli inleddes den internationella pilgrimsvandring som går ända från pilgrimsstaden Vadstena till klimatmötet Cop 26 i Glasgow. Svensk vandrindringsledare är diakonen Annika Spalde som pekar på en livsviktig vandring fylld av både allvar och hopp.

I Sverige är det Vadstena Pilgrimscentrum som arrangerar den 100 dagar långa vandringen.

Ett 15-tal personer fanns på plats vid Byarums kyrka på morgonen och i blandat väder bar det iväg ett par mil till dagens slutmål Tallnäs. Därifrån fortsätter man efter en vilodag till delmålet Nydala lördag morgon och har alltså då gått Munkaleden.

Naturskyddsföreningen i Vaggeryds kommun medverkade i dagsetappen till Tallnäs genom Marianne Frick och Johan Thelander.

Syftet med vandringen är att trycka på vid klimatmötet och dess beslutsfattare; att hålla den globala temperaturökningen under 1,5 grader, följa Parisavtalet, säkerställa klimaträttvisa och lyssna på den bästa förenade vetenskapen som för närvarande finns. Vandringen vill också uppmuntra till egen reflektion och att vi som enskilda individer tar egna steg för klimaträttvisa och hållbarhet.

På måndag fortsätter man från Nydala till Värnamo och dagen därpå har man hunnit till Dörarp. Sedan fortsätter man. Någon är med hela varningen genom Sverige och en ända till Glasgow. Andra väljer att ansluta här och där för någon enstaka etapp.

Taggar

Dela