Nyheter

Fysisk industrimässa lockar

Nyheter Värnamo Industriexpo drog under onsdagsförmiddagen i gång. Ett evenemang som lockar besökare från både när och fjärran. – Det är som att komma hem till kunden, säger Mikael Pettersson på LPV Verktygsmaskiner.

Efter fyra års väntan är Värnamo Industriexpo tillbaka i fysisk form.  [1/11]

På Bromi Gruppen AB på Hovslagarevägen var det livat under onsdagsförmiddagen.  [2/11]

På Bromi Gruppen AB på Hovslagarevägen var det livat under onsdagsförmiddagen.  [3/11]

LPV Verktygsmaskiner på Västbovägen anordnade en egen minimässa med åtta utställare.  [4/11]

Johnny Norrena och Tony Asplund på Horn visar upp det senaste inom e-mobilitet.  [5/11]

Mikael Persson på Skärpverktyg i Mölndal AB packar goodiebags.  [6/11]

Wernamo Food & Event bjöd på hamburgare utanför Din Maskins lokaler.  [7/11]

Öppet hus på Din Maskin lockade många nyfikna besökare.  [8/11]

I år firar bolaget 30 år.   [9/11]

Jubileet uppmärksammas med specialdesignade tårtor.  [10/11]

Maskiner, material och produktion diskuteras.  [11/11]

Under två dagar bjuder 14 teknik- och maskinföretag in till öppet hus i sina lokaler med syftet att skapa relationer och visa upp den samlade kraft och kunskap som finns i regionen. På Bromi Gruppen AB på Hovslagarevägen var det liv i luckan när tidningen kom förbi på ett besök. Där erbjuds besökarna bland annat möjligheten att se bearbetning i företagets CNC-maskiner.

– Det är alltid lika härligt att vara med på Industriexpon. Vi träffar våra kunder och får möjlighet att även knyta nya kontakter för framtida samarbeten,  säger en av gästerna. 

LPV Verktygsmaskiner AB:s lokaler på Västbovägen förvandlas under de två dagarna till en egen minimässa. 

– Vi har åtta utställande företag hos oss. Vi säljer begagnade maskiner och våra utställare säljer utrustning kring våra maskiner. Tanken med industriexpon är att det ska vara som att komma hem till kunden och vi hoppas att många besöker oss de här dagarna, säger Mikael Pettersson på LPV Verktygsmaskiner.

Bland utställarna hittar vi det Johan Norrena och Tony Asplund från Tranås respektive Karlskoga som representerar det tyska företaget Horn. Företaget är Europas ledande tillverkare av spårbearbetningsverktyg och har sedan 1969 producerat spår-, avstick-, längdsvarv- och fräsverktyg för metallindustrin.

– Vi brukar vara med och visa upp oss, både här och på Elmia, så det har blivit något av en tradition. Det möjliggör inte bara för våra kunder att komma förbi och visa upp sig utan det ger ju alltid möjligheten att presentera oss för nya kunder, säger duon. 

Med på mässan har de med sig produkter anpassade för e-mobilitet.

– Enkelt sätt kan man säga att de här kugghjulen får en elmotor att snurra fortare. Det är de här komponenterna som skapar ljud i en elmotor i en bil, säger duon.

Industriexpon lockar utställare och kunder från när och fjärran. I ett av hörnen träffar vi på Mikael Persson, grundaren till Skärpverktyg i Mölndal AB, som är i full färd med att packa goodiesbags till besökare.

– För oss är den här mässan i helt rätt region och majoriteten av våra kunder kommer från det här området. Vi hoppas att många av dem hittar hit i dagarna, säger han.

På Din Maskin på Silkesvägen var lokalerna extra fina. I år firar nämligen bolaget 30 år, något som uppmärksammas under industriexpon med en historisk utställning, ballonger som mejslar ut gångvägen genom fabriken, specialdesignade tårtor, matbjudning på parkeringen och mycket mer.

– Det har varit en fantastisk förmiddag med många nyfikna besökare och vi ser fram emot resten av mässan, berättar en anställd till tidningen.

Taggar

Dela