Nyheter

Fyra fall av covid-19 inom omsorgen

Nyheter Covid-19 har på nytt letat sig in i kommunens omsorgsverksamhet.  

Covid-19 har på nytt letat sig in i kommunens omsorgsverksamhet. Montage: David Alin

Den ökade smittspridningen har fått konsekvensen att covid-19 på nytt har letat sig in inom omsorgen. Förvaltningschefen Ulrika Gustafsson berättar mer:

– Vi har en allmän smittspridning i samhället och vi arbetar för att minska spridningen och hantera konsekvenserna av coronaviruset i våra egna verksamheter. Personalen använder munskydd och visir vid vårdnära arbete. Vi rekommenderar att även besökare använder munskydd och vi följer de regler och rutiner som finns. Trots det så har vi nu fem personer inom vår verksamhet som har testat positivt. I dag blir en person friskförklarad, så för närvarande finns det fyra positiva fall inom verksamheten. Vi testar regelbundet vår personal och våra boende så fort symtom uppvisas och vi jobbar tätt med regionens smittskyddsenhet, säger Ulrika Gustafsson.

 

Taggar

6 reaktioner på Fyra fall av covid-19 inom omsorgen

Vaccinerad sprider lika mycket som en ovaccinerad. Är man ovaccinerad syns i alla fall symtomen och man kan stanna hemma. Är man vaccinerad så syns ofta inte symtomen så säg vad som är bäst. Är man inte sjuk eller äldre så borde man inte vaccinera sig. Man behandlar sig själv och inte alla andra. Låt man göra vad man själv vill. Skapa inte ett uppdelat samhälle. Det ni gör är ren mobbning. Ni tar bort valet om egen vilja. Det handlar inte om att offra sig för medmänskligheten utan om att styra andras liv. Låt mig som ovaccinerad vara och låt mig jobba inom vården för att hjälpa till. Min yrkesroll sitter inte i ett vaccin utan i hjärtat.

Med vänliga häksningar – ej vaccinerad

Din kommentar är direkt felaktigt och sprider allvarlig desinformation och är i sig samhällsfarlig! Du har ingen som helst vetenskapligt eller medicinskt grund i din kommentar. Ett under hur din kommentar blev accepterat av tidningen!

Vill som anhörig veta inom vilket område inom omsorgen. Återigen, vad gör man med personal som inte är vaccinerade?

Även om man är vaccinerade kan man smitta andra.
Inget vaccin är 100-procentigt.
Det vaccinet gör mot individen, är att minska att bli allvarligt sjuk. Är du vaccinerad kan du få covid, med lättare symtom.
Om alla, även vaccinerade kunde tänka till en extra gång innan till exempel skidresan så hade vi haft ett annat läge.
Så det gäller att alla vaccinerade och ovaccinerade tänker till.

Kommentarsfunktionen är stängd