Nyheter

Fyllda utbildningar på Campus

Nyheter I ett pressmeddelande berättar Campus Värnamo att alla utbildningsplatser är fyllda.

I ett pressmeddelande berättar Campus Värnamo att alla utbildningsplatser är fyllda. Arkivbild: Campus Värnamo

I slutet av augusti startade åtta programutbildningar på Campus Värnamo. Nu konstaterar lärosätet att varje utbildningsplats på de olika programmen är tillsatta. Något som lärosätet menar är ett bevis på den ökande efterfrågan på yrkes- och högskoleutbildningar inom flera branscher där det finns ett stort behov av kompetens.

Fantastiskt roligt att Campus Värnamos strategi att bara arbeta med behovsstyrda utbildningar bär frukt och att vi kan bidra med kompetens till Värnamoregionens arbetsgivare. Till alla arbetsgivare säger vi tack för ett gott samarbete, säger utbildningschefen Ingrid Johansson i ett uttalande.

Campus Värnamo fortsätter att arbeta med flexibla upplägg vilket gör att en del utbildningar är på plats i Gummifabriken och en del är på distans med ett antal träffar i Värnamo. Här är utbildningarna som startat i höst:

– 3D-teknik
– 3D-printtekniker
– Fastighetsingenjör
– Javautvecklare (Helt ny utbildning hos Campus Värnamo)
– Produktionsutveckling
– Specialistundersköterska
– Stödpedagog
– Webbutvecklare. NET

I pressmeddelandet gläds lärosätet även över att den helt nya utbildningen Javautvecklare fyllt alla platser, vilket inte alltid är fallet med nya utbildningar. Det gör att Campus Värnamo nu har cirka 400 studerande på både programutbildningar och kortkurser.

Taggar

Dela