Nyheter

Fullspäckad mässa med seniorer i fokus

Nyheter Från modevisning till humorshow. Det blir ett fullspäckat arrangemang när seniormässan arrangeras för den sjätte gången.

Projektledarna Lena Green och Annika Gof Anderberg ser fram emot årets seniormässa. Bild: David Alin

2016 arrangerade omsorgsförvaltningen för första gången en mässa riktad mot kommunens seniorer och anhöriga till äldre. Ambitionen var att presentera sin verksamhet och samarbetspartners och ge rum åt olika intresseorganisationer för seniorer i Värnamo kommun. Den första seniormässan besöktes av 300 personer. I dag lockar återkommande arrangemanget över 1 000 besökare. När seniormässan nu anordnas för den sjätte gången är det med stor förhoppning som projektledarna Lena Green och Annika Gof Anderberg ser fram emot evenemanget i Gummifabriken.

– Gummifabriken är en väldigt folklig plats och hela det här arrangemanget är en stor mötesplats, fylld av gemenskap och inspiration. Syftet är att man ska få ta del av mycket som vi i kommunen har att erbjuda, att helt enkelt få svar på sina frågor och hitta vägar in i den kommunala verksamheter, men samtidigt att ha en härlig dag med möjlighet att kanske träffa på gamla vänner medans man strosar runt i lokalerna, säger duon.

I år arrangeras mässan på tre plan i Gummifabriken.

– Det är 48 utställare anmälda, så mässan växer, Vi vill få in många aspekter i det hela och det är en stor bredd bland utställarna. Allt från kommunens kontaktcenter, dagliga verksamheter och överförmyndarenhet till polisen, pensionärsorganisationer, idrottsföreningar, apotek och flera andra intressanta företag och föreningar, säger Lena Green.

Besökarna bjuds på en fullspäckad dag bland utställarna.

– Till exempel kommer 1177  Vårdguiden och berättar om sina nya e-tjänster och Nordea informerar om sin nationella kampanj ”Svårlurad!”. Historiska Sällskapet Gamla Wernamo har en monterhörna i biblioteket där de visar gamla bilder och filmer. I Studieförbundet Vuxenskolas monter pratar man matlagningskurser för herrar och erbjuder även provsmakning. En skönhetssalong berättar om hudvård och nagelvård i en annan monter, säger Annika Gof Anderberg.

Inför mässan har fokus legat på marknadsföring. Under Värnamodagarna delades flygblad ut, ett programblad har producerats, affischer har satts upp på frekvent använda busshållplatser och mässan marknadsförs i annonsform, på sociala medier och på kommunens informationstavla vid E4:an.

– Vi kommer även att ha värdinnor utplacerade runt omkring på mässområdet för att hjälpa besökarna att hitta rätt och relevant information under dagen. En sak vi har fått till oss från förra året var att många missade att gå in i valsverket, så det har vi försökt att ta till oss. I rummet innan valsverket kommer det även att vara en vernissage på utställningen ”Årsrika”, säger Annika Gof Anderberg.

Under förmiddagen hålls en gratis föreläsning i auditoriet. Cecilia Sassa Corin, matkonsulent på Hushållningssällskapet, föreläser om kostens betydelse för hälsan och hur inspirerande måltider och bra matval kan bidra till vitalitet och livsglädje. Cecilia finns även i en monter om man vill prata med henne efter föreläsningen.

– Fokus ligger på mat i det friska åldrandet, men Cecilia pratar även om mat som passar när någon blir sjuk eller tappar aptiten, säger Annika Gof Anderberg.

Senare under dagen introduceras ett nytt inslag på mässan: en liten modeshow vid entrén i auditoriet. Dagen avslutas med föreställningen ”Två sidor av Jessica” signerad komikern Jessica Persson.

– Hon bjuder på en fullspäckad entimmesshow, där sång och musik varvas med högklassig standup och karaktären Gulli. Man ska avsluta dagen med att skratta gott. Showen är gratis och det går att boka plats på Gummifabrikens hemsida eller via informationsdisken i Gummifabriken, säger Annika Gof Anderberg.

Taggar

Dela


7 reaktioner på Fullspäckad mässa med seniorer i fokus

Om tiderna för buss eller tåg inte passar så kanske närtrafik kan vara ett alternativ?

Vill resa från Jönköping vid 10–11-tiden den 17/10. Finns det tåg dit då?

Trevligt, men erbjuds det skjuts in till Värnamo från ytterområdena?

Tyvärr ordnas ingen skjuts från ytterområden av kommunen till seniormässan.

Tråkigt att kommunen inte ge denna service. Återigen så tänker man inte på ytterområdena 🥲och dess invånare.

Om det inte fungerar med tåg eller buss så kanske närtrafiken är ett alternativ?

Kommentarsfunktionen är stängd