Nyheter

Fullmäktige diskuterar Värnamobadets framtid

Nyheter På torsdagens kommunfullmäktigemöte diskuteras ett medborgarförslag om Värnamobadets framtid.

Värnamobadet, som ligger vid sjukhuset, hyrs av Värnamo kommun av Region Jönköpings län. Regionen har deklarerat att man satsar en begränsad summa per år i renoveringskostnader. Delvis beroende på att om sjukhuset behöver byggas ut, ligger badet på mark som kan komma tas i anspråk. Av samma anledning har Värnamo kommun inte fått möjlighet att köpa loss badet från regionen.

Under 2019 kom ett medborgarinitiativ om att kommunen ska behålla badet. Tekniska förvaltningen har bedömt att badet är funktionsdugligt några säsonger till utan alltför stora investeringar, 2018 bedömdes kostnaderna till 4,1 miljoner kronor, och att verksamheten fortsätter även kommande sommar. Kommunstyrelsen beslutade enligt tekniska förvaltningens bedömning och överlämnade frågan för diskussion under torsdagens fullmäktige.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Fullmäktige diskuterar Värnamobadets framtid

Jag kan acceptera och förstå det ekonomiska resonemanget om Värnamobadet, men med en stad av Värnamos storlek och med de ambitioner som Värnamo stad har, så vore det pinsamt att inte ha ett vettigt utomhusbad. Under sommarsäsongen är vi många som simmar varje morgon, vilket är viktigt för folkhälsan. Många barnfamiljer, som kanske inte har möjlighet att åka på långa semestrar, använder badet, vilket blir ett viktigt incitament för att lära sig simma.
Alltså, sluta betala för Värnamobadet, om ni vill, men då måste ni bygga ett nytt utomhusbad någon annanstans!

Katastrof om badet försvinner, särskilt när det ska byggas ett nytt gigantiskt bostadsområde bredvid.

Kommentarsfunktionen är stängd