Nyheter

Frukostmöte på Vandalorum

Nyheter Kaffe, macka och nätverkande. Det är lite av vad som fanns på menyn vid dagens frukostmöte på Vandalorum.

Johnny Grauengaard och Ulf Annvik hälsade deltagarn välkomna till frukostmötet.  [1/9]

Sidsel Wärn och Johans Sellgren efterlyste företag som kunde ställa upp och bli faddrar för blivande gymnasieekonomer.  [2/9]

Johanna Skans Kommunikationsansvarig hos Värnamo Näringsliv.  [3/9]

Så heter den stora konferansen som kommer att hållas den 8 mars på gummifabriken.  [4/9]

Christer Johansson och Liv Hultén från Codeq.  [5/9]

Flygplatschefen i Jönlöping, Ronny Forsberg lottade ut fyra flygbiljetter.  [6/9]

120 personer kom till frukostmötet.   [7/9]

Tore Ekblad och Niclas Stensson från Campus Värnamo.  [8/9]

Morgonpigga fruskostgäster.  [9/9]

Frukosten, som arrangeras av Värnamo Näringslivsbolag, VVF och Företagarna, arrangeras en gång varje månad. Intresset för dessa sammankomster är stort. Till dagens frukost kunde arrangörerna räkna in 120 120 deltagare.
En bidragande orsak till att så många företagare vill spendera frukosten  på detta möte är att arrangörerna allt som fotas hitta mycket intressanta föredrager. Ofta med lokal anknytning eller med föreläsningar som berör det lokala näringslivet i Värnamo. Först upp och greppa mikrofonen i dag var Sidsel Wärn och Johans Sellgren från Figy. De berättade om att det ny finns möjlighet för eleverna att bli diplomerade gymnasieekonomer.

– Men för att detta ska fungera så behöver vi ett antal företag at samarbeta med, var duons budskap.
Nästa duo var Christer Johansson och Liv Hultén från rekryteringsföretaget Codec. de berättade bland annat vad arbetsgivarna har att vänta i framtiden, från de som är födda på 00-talet.
Föreläsningens namn antydde lite vad de skulle prata om.
”Guldklockans tid är förbi” hette föredraget och syftade på att yngre människor i dag inte är beredda att stanna 25 år på samma arbetsplats.

– De vill ha flexibilitet och möjlighet att utvecklas på jobbet, konstaterade Christer Johansson.
Ett mycket uppskattat framförande gjordes av Ronny Forsberg som är vd på Jönköpings flygplats. Han uppskattades för sin information om framtidsplanerna för Jönköpings flygplats. Men han blev ännu mer uppskattad när han i slutet av sitt korta föredrag lottade ut fyra stycken flygbiljetter. Två biljetter till Stockholm och två till Frankfurt. Platser som trafikeras dagligen från Jönköpings flygplats.

Taggar