Nyheter

Vann cykel på frukostmöte

Nyheter Frukostmöte i regi av Värnamo Näringsliv, Värnamo Företagarförening och Företagarna brukar bjuda på så mycket mer än bara dagens första måltid.

Stefan Timhagen och Sandra Vatn från Elajo berättade om Energiinventering.  [1/7]

Över 100 frukostgäster kom till mötet.  [2/7]

Varje månad hålls frukostmötet  [3/7]

‎Johnny Grauengaard och Ulf Annvik.  [4/7]

Eva Fälth hade lyckan med sig och vann en ny cykel.  [5/7]

Eric Grahn berättade om sin verksamhet.  [6/7]

Frukostmötena är populära, över 100 personer bruka delta varje gång.  [7/7]

Ett 100-tal personer som deltog i mötet fick bland annat lyssna till ett kort föredrag av Sandra Vant och Stefan Timhagen från Elajo. Duon berättade om fördelarna för företagen att göra en energiinventering.
De berättade att man med mycket enkla medel kan spara stora pengar. Exempel gavs där företag sparat fler 100 000 kronor bara genom att göra en inventering.

– I en del fall låter man maskiner och ventilationer stå på på och gå när det inte är någon verksamhet i fastigheten.
– Där går att spara stora pengar, pengar som är ren vinst för företagen, sa Timhagen.
I Sverige finns 15 energikontor.
Josip Glavas arbetar på regionkontoret i Jönköping. Han berättade att de företag som vill göra en energiinventering med enkla medel kan ansöka om EU-bidrag för att bekosta inventeringen.
– Det tar bara några minuter och kan finansiera upp till halva kostnaden för att göra energiinventeringen, berättade Glavas.

En som inte kommer att spara på energi, utan tvärtom, förmodligen förbränna mer energi var Eva Fälth. Hon var en av frukostgästerna och i dag hade hon riktig tur. Elajo och cykeltillverkaren Skeppshult lottade nämligen ut en ny cykel bland gästerna. Mest lyckosam av alla var just Eva Fälth. Hon fick nu möjlighet att cykla hem från frukostmötet på Vandalorum på en splitter ny cykel.

I samband med mötet gjordes det också en tillbakablick på vad de olika företagsorganisationerna sysslat med under hösten. Från näringslivet i Gislaved gjordes det reklam för ett stort evenemang nästa vår. Då genomförs det traditionella Affärsracet på motorbanan i Anderstorp.

Taggar