Nyheter

Frisk (KD) valdes in i partistyrelse

Nyheter Mia Frisk från Tenhult, Regionens ordförande, valdes idag in i partistyrelsen under Kristdemokraternas riksting i Umeå 

Mia Frisk. Foto; Jenny Larsen

– Jag är jätteglad och stolt över att ha valts in i Kristdemokraternas partistyrelse. Det är ett stort förtroende som jag kommer att förvalta väl och med stor ödmjukhet, säger Mia Frisk.

Under lördagen valdes den nya partistyrelsen under Kristdemokraternas riksting i Umeå. Kristdemokraterna i Jönköpings län förstärkte sin ställning i partistyrelsen och har nu två personer från länet i partistyrelsen. Både Mia Fria från Tenhult och Andreas Carlsson från Mullsjö, valdes in som ordinarie ledamöter. Mia är ny i partistyrelsen. Ebba Busch Thor och Jakob Forssmed omvaldes till partiordförande och förste vice partiordförande. Bengt Germundsson från Markaryd valdes till nya andre vice partiordförande.

– Jag kommer att bidra med min kunskap och mina nätverk inom hälsa- och sjukvård efter att ha jobbat med dessa frågor under många år. Som ordförande i SKL;s beredning för primärvård och äldreomsorg har jag numera också ett nationellt perspektiv som jag tar med mig in i partistyrelsen. Som partiets enda regionstyrelseordförande kommer jag vara en stark röst för kristdemokratisk regionpolitik. De frågor jag brinner extra för är psykisk ohälsa både hos barn och vuxna och en sjukvård som är jämlik oavsett var du bor i Sverige, säger Mia Frisk.

Fotnot; Pressmeddelande från (KD).

Taggar

Dela