Nyheter

Frank tar över rodret

Nyheter Ett extrajobb gav blodad tand. Nu är Frank Johansson ny ägare och vd på Finnvedens Express Transport AB i Värnamo.

– Det känns väldigt roligt. Det ska bli kul att få sätta sin egen prägel på hela verksamheten, säger Frank Johansson som är ny ägare och vd på Finnvedens Express Transport AB i Värnamo. Bild: David Alin

1991 såg budfirman Finnvedens Express Transport dagens ljus. Under nio års tid sköttes verksamheten hemifrån, men efter millennieskiftet byttes hemmakontoret mot egna lokaler på Korslidvägen. Under tiden som verksamheten växer utbildar sig Vämamobördige Frank Johansson och börjar arbeta som golvläggare. För sex år sedan valde Frank att hoppa in extra som chaufför på budfirman.

– Det var en ren slump att man hamnade här. Min moster arbetade här en gång i tiden och jag gled in helt på ett bananskal. Jag tänkte först ”ska jag sitta bakom ratten och få betalt? Det är ju hur kul som helst, säger han.

Extraarbetet gav blodad tand. Efter 14 år som golvläggare byttes knäskydden ut mot datorn när Frank började arbeta som transportledare på firman 2019.

– Det var en riktigt stor omväxling till en början. Då var jag ingen person som satt bakom en skärm, så det blev en omställning. Det roligaste med det här jobbet är att lösa problem som händer här och nu, När kunden ringer in till oss så gäller det att vi är på plats snabbast möjligast för att kunna leverera godset express. 

Och nu är det dags för nästa steg. Den 1 september tog Frank över rollen som ägare och vd efter Växjöbon Christian Johansson.

– Det känns väldigt roligt. Det ska bli kul att få sätta sin egen prägel på hela verksamheten. Även om man har haft fria tyglar tidigare så blir det något helt annat nu. 

– Redan när jag började arbeta här så kom de första tankarna om att det vore kul att få driva något sådant här själv någon gång i framtiden.

Finnvedens Express Transport beskriver sig själva som det lilla transportföretaget med de stora möjligheterna. I dag består fordonsparken av ett 30-tal fordon av varierad storlek och har ett 40-tal anställda.

– Ingen körning är omöjlig för oss oavsett tid på dygnet, det går alltid att lösa.

Utöver arbetet har Frank ett stort intresse för fotboll, fiske och att åka båt. Hur är han som person?

– Frank är otroligt driven, hård men rättvis, omtyckt och han ger alltid klara besked. Det är precis en sådan typ av person som behövs på ett sådant här ställe. Det märks att han har varit med och drivit det här stället i flera år, svarar kollegan Louise Olofsson.

Taggar

Dela