Nyheter

Från praktikant på Hordagruppen till dess vd

Nyheter Andreas Helmersson är sedan 1 september vd för Hordagruppen. Ägaren och tidigare vd:n Lars Lejon är mycket nöjd med valet.

Andreas Helmersson och Lars Lejon. Pressbild

– Hordagruppen har fått en fantastiskt bra ledare. Lycka till Andreas!

År 1996 klev Andreas Helmersson in för första gången på Hordagruppen. Han hade antagits till en praktiakttjänst. Nu, 24 år senare, är det alltså lärlingens tur att ta över som vd.
– Jag gillar Lars offensiva läggning med en fantastisk vilja att hela tiden investera i både personal och teknik för att utveckla och stärka vårt erbjudande. Jag tror att alla känner en trygghet i den långsiktighet som Lars står för och att han är väldigt jordnära – och närvarande, säger Andreas.

Hordagruppen har haft en makalös utveckling de senaste tio åren. Företaget har egna verksamheter i både Europa och Asien och har genomfört en smått fantastisk automationsresa i produktionen. Försäljningen har mer än fördubblats och företaget omsatte drygt 350 miljoner kronor förra året.

Andreas är inne på sin andra period på Hordagruppen. För fem år sedan kom han tillbaka och nu är uppgiften att leda företaget in i framtiden.

• Vad kännetecknar Andreas Helmersson som ledare?
– Jag är en typisk lagspelare i allt jag gör. För mig är det viktigt att alla tar ansvar, blir sedda och vill utvecklas. Laget är alltid större än jaget. Jag gör det som är bäst för gruppen, inte för mig som individ. Kan vi utveckla det tankesättet kommer vi som företag att bli ännu bättre och det gagnar varje enskild medarbetare.

• Vad ska Lars Lejon göra nu?
– Jag kommer att finnas kvar i organisationen. Men tanken är att jag ska jobba lite mindre och det är definitivt Andreas som nu är vd. Jag har sagt till Andreas att jag står till förfogande. Konkret ska jag ha ansvar för alla våra fastigheter samt jobba med en del specifika kundprojekt som jag är involverad i sedan tidigare.

Fotnot: Hordagruppen har i mer än 40 år samarbetat med fordonsindustrin. Att få jobba med en bransch som leder och driver utvecklingen ställer stora krav på både medarbetare och teknik. Hordagruppen har haft en makalös utveckling de senaste tio åren. Företaget har egna verksamheter i både Europa och Asien och har genomfört en smått fantastisk automationsresa i produktionen. Försäljningen har mer än fördubblats och år 2019 omsatte företaget drygt 350 miljoner kronor.

Taggar

Dela