Nyheter

Från FN-tjänst till Hagshult

Nyheter Skyddsvakten Fredrik har jobbat på flygfältet Ya i Hagshult i 17 år och att han trivs med sitt jobb går inte att ta miste på. Vi har träffat honom för en liten pratstund vid storövningen Aurora.

Chefen på Hagshults flygplats heter Fredrik och vi träffar honom under 19:e övningsdagen på Aurora. Fredrik har jobbat på flygplatsen i 17 år och har tidigare varit på FN-tjänst runt om i världen.

– Vi jobbar enligt skyddslagen här. Vi har tillträdesförbud och fotoförbud. Ska man ta bilder måste man har särskilt tillstånd och det ser jag att du har, säger Fredrik, skyddsvakten på Ya, och tittar på dagens besökslegitimation som hänger runt reporterns hals.

– Vi har ett lufttaktisk spel och vi jobbar med en dag före i planeringen. Vi vet vad som kommer hända imorgon, men inte till helgen, berättar Fredrik.

Fredrik som kommer från Kronoberg är även insatsledare i flygräddningsförsvaret och han får mycket beröm för sitt arbete i Hagshult innan och under övningen av sina kompanikamrater.

– Utanför området här i Hagshult har vi fantastiska grannar som ställer upp och hjälper oss. De är guld värda, hälsar skyddsvakten Fredrik innan han drar vidare.

Fredrik är kronobergaren som jobbar i Hagshult

Taggar