Nyheter

Förvaltningen: ”Vi värnar om en säker och god kvalitet”

Nyheter Omsorgsförvaltningen svarar på artikel om slängd vårdutrustning.

"Vi värnar om att ha en säker och god kvalitet till de personer som behöver vår vård och omsorg", skriver omsorgsförvaltningen i ett mejl.

I går berättade vi om att vårdutrustning blir till sopor i stället för att den kommer till användning. Artikeln väckte starka reaktioner. Nu svarar omsorgsförvaltningen i frågan:

– Omsorgsförvaltningen har under en längre tid arbetat med att göra individuella förskrivningar av exempelvis inkontinensskydd och också göra beställningar på ett begränsat antal för att minska svinn och förvaring i hemmet. Dessa förskrivningar är just individuella och kan därmed inte överlåtas i ett centrallager eller till annan individ. Förpackningar som har förvarats i en persons hem kan inte återanvändas hos någon annan ur hygien- och smittsynpunkt. Vi värnar om att ha en säker och god kvalitet till de personer som behöver vår vård och omsorg, skriver förvaltningen i ett mejl till redaktionen. 

Taggar

Dela


3 reaktioner på Förvaltningen: ”Vi värnar om en säker och god kvalitet”

Detta är absurt att politikerna leker med våra skattepengar borde stå till svars och bestraffas

Det är byråkrati-snack på hög nivå. Är säker på att det finns fler som har samma sort utskrivet. Skulle det inte finnas plats på något kontor att ställa in wellpappkartonger? Kan inte handla om sådana mängder. Var finns det gröna kommuntänket nu? På pappret bara!

Ur ett resursperspektiv låter detta helt främmande för mej att förslutna eller obrutna förpackningar skall kasseras pga att det förvarats i någons hem och inte kan återanvändas. Är det själva förskrivningen (personlig) som gör detta omöjligt att återbruka även om förpackningen är obruten så bör vi nog tänka om från inköp till distribution. Resursslöseri och svinn måste vara ett hållbarhetsmål.

Kommentarsfunktionen är stängd