Nyheter

Förvaltning svarar på fråga om medborgardialog

Nyheter Omsorgsförvaltningen svarar på Bo Svedbergs (S) fråga om kommunikationen mellan kommunens tjänstemän och politikerna.  

Omsorgsförvaltningen med Ulrika Gustafson i spetsen svarar på Bo Svedbergs (S) fråga om kommunikationen mellan kommunens tjänstemän och politikerna. Arkivbild

Det pågår ett omställningsarbete i omsorgsförvaltningen i Värnamo kommun. Arbetet utgår från de stora utmaningar som hela Sverige har i att klara effektivare vård och omsorg med god kvalitet.

– Vårt omställningsarbete har individen i fokus. Den som åldras i Värnamo kommun ska ha förutsättningar för att leva livet hela livet. Detta omställningsarbete är väl känt i förvaltningen och jag har också informerat politikerna i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen om detta vid flera tillfällen och de har haft möjlighet att ställa frågor till mig om det, säger Ulrika Gustafson, chef för omsorgsförvaltningen.

En del i detta omfattande arbete är att bjuda in de som redan nu använder omsorgsförvaltningens tjänster och de som kommer att göra det framöver till dialog. Samtalen kommer att handla om praktiska och vardagsnära frågor, som ger vägledning till exempel när förvaltningen gör övergripande boendeplanering och kompetensutvecklar medarbetare.

– Vi vill ha en omsorg som gör skillnad på riktigt för den enskilde. Därför vill vi ha ett samtal med invånarna om hur de ser på framtida behov och hur de på bästa sätt kan bibehålla förmågor, självständighet och livskvalitet. Genom att samverka med de som bäst vet vad som behövs, tror vi att vi kan ge bättre förutsättningar för att den som åldras ska leva livet hela livet, säger Hanna Ljungman Freij, biträdande verksamhetschef i omsorgsförvaltningen.

Förvaltningen bjuder in till träffar på nio platser under hösten. Tanken är att ha återkommande träffar för att kontinuerligt utvärdera samarbetet. Vi kallar det inte medborgardialoger, utan det handlar om just samtal där vi lyssnar på medborgarnas funderingar. Inbjudan som har gått ut har rubriken Hur vill du LEVA LIVET HELA LIVET.

Taggar

Dela


1 reaktion på Förvaltning svarar på fråga om medborgardialog

Omställningsarbetet har pågått minst i 3 år, det har vi hört om och om igen men vad blir resultatet.
Individen i fokus, självklart men var har arbetsmiljön tagit vägen? Med en dålig arbetsmiljö för de anställda så drabbas våra medborgare är då ”Individen i focus” Men min fråga var ju varför inte dessa politiker fick reda på dessa träffar som kallas samverkan för att kontinuerligt utvärdera samarbetet skulle ske.
Det känns som om förvaltningen börjar om och om igen! Det hade varit bra information till medborgarna i Bredaryd under landsbygdsdialogen, är det inte så att man vill gömma bristerna i ytterligare utredningar.

Kommentarsfunktionen är stängd