Nyheter

Forum för social hållbarhet

Nyheter Nu startas ett arbete för att nationella mål inom social hållbarhet ska få effekt i länet. Det handlar om att utveckla arbetet inom integration, jämställdhet, mäns våld mot kvinnor, brottsförebyggande, föräldraskapsstöd, ANDTS (alkohol, narkotika, dopning, tobak och spel om pengar), mänskliga rättigheter, barnets rättigheter och demokrati

Som bas i arbetet finns ett enande möte som träffas två gånger per år för att ge underlag för fortsatt arbete med någon avgränsad fråga under en viss tid. Arbetet bedrivs ute i länet genom till exempel kommunerna där såväl Vaggeryd som Värnamo kommuner är representerade. För att få samordning av olika uppdrag och effektivt arbetssätt har man något som kallas Forum för social hållbarhet som fokuserar på prioriterade samhällsutmaningar. Man arbetar också vidare i de nätverk som redan existerar inom området hållbar utveckling.

Forum för social hållbarhet ersätter de tidigare integrationsrådet och jämställdhetsrådet då dessa områden ingår i arbetet med social hållbarhet.

Taggar

Dela