Nyheter

Fortsätter på gemensam väg

Nyheter Allianssamarbetet i Värnamo fortsätter. På en pressträff i dag bekräftade de fyra partierna att de gemensamt söker invånarnas förtroende i höstens kommunval.

Likt Beatles ikoniska "Abbey Road"-omslag fortsätter Alliansen i Värnamo på den gemensamma vägen och söker på nytt kommuninvånarnas förtroende till hösten. Från vänster syns Runar Eldebo (L), Håkan Johansson (KD), Gottlieb Granberg (M) och Mikael Karlsson (C).

Värnamo kommun styrs av en allians som består av Centerpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna. På riksplanet skiljer sig partierna åt, men i Värnamo är samarbete ledfrågan. Inför höstens kommunval söker de åter kommuninvånarnas förtroende tillsammans.

– Inför valet vill vi vara tydliga med att vi är fyra partier som söker förtroendet hos väljarna att fortsätta som en allians och vi tycker att det är viktigt att vi går ut med det. Vi är fyra partier med olika perspektiv som under en lång tid har styrt den här kommunen. Vi känner varandra, vill samarbeta och göra det bästa för Värnamo, säger kommunstyrelsens ordförande Mikael Karlsson (C).

– Vi berikar varandra med att vi inte har samma åsikter om allting men att vi kan komma överens om allting. Vi har lång historia av att samarbeta, vi vet var vi står någonstans och det ger inger förtroende att fyra partier fortsätter sitt samarbete, säger kommunstyrelsens vice ordförande Gottlieb Granberg (M).

– Det finns ett bra samarbetsklimat och samtalsklimat mellan partierna. Vi kan vara olika utan att missförstå varandra, det är därför vi kan komma framåt. Vi har bedrivit en god ekonomisk hushållning och investerat där det behövs och håller igen där det går, säger Håkan Johansson (KD). 

– Som allians står vi för människans frihet och det sociala ansvaret. Den kombinationen är viktig för människor, säger Runar Eldebo (L).

Taggar

6 reaktioner på Fortsätter på gemensam väg

Är detta gäng representativ för vilka vi i kommunen är? Bedriver de ens politik som står för vårt bästa? De kör över alla, deras egna intresse är det enda de slåss för. Att lägga min röst på er vore som att skjuta mig i foten. Inte en chans.

Kommentarsfunktionen är stängd