Nyheter

Fortsatt satsning på IFK Värnamo

Nyheter Som Värnamo.Nu skrev om i går så kommer Värnamo kommun fortsätta sin stora satsning på IFK Värnamo. Framförallt handlar det om att stödja "återtåget", satsningen som ska föra IFK Värnamo tillbaka till Superettan

– Satsningen på IFK Värnamo ser vi som viktig inför framtiden.- Det är viktigt att IFK Värnamo kommer tillbaka till Superettan så fort som möjligt, säger han.

Vid gårdagens kommunstyrelsesammanträde beslutades att kommunen skulle gå in med 175 000 kronor i sponsring till fotbollsklubben.

Dessutom kommer satsningen på Nipvallen att fortsätta, liksom satsningen på fotbollslinjen på Figy. – Vi ser det som en viktig investering för framtiden. – Det är viktigt att IFK Värnamo kommer tillbaka till Superettan, säger kommunstyrelsens ordförande, Hans-Göran Johansson (C). På mötet beslutades också att kommunen ska gå in som matchvärd  vid en av säsongens hemmamatcher. Pengarna för denna satsning kommer att tas från  kommunstyrelsens anslag för oförutsedda  behov.

En annan fråga som kom upp på dagordningen var kommunens policy för fordon upp till 3,5 ton. Precis som många andra kommuner runt om i landet strävar kommunen efter att vara så miljövänlig som möjligt. Den nya policyn innebär att det kommer att bli tre grupper av bilar. Bilar som används kortare sträckor ska vara elbilar. Men exempelvis hemtjänsten har bilar som går upp mot 100 mil på ett dygn. Där finns det i dagsläget ingen möjlighet att hinna ladda upp dessa bilar. Dessutom kommer kommunen att satsa på bilar som går på både diesel och el, eller diesel och gas.

Kommunstyrelsen har nu ålagt samhällsbyggnadsnämnden att ta fram nya detaljplaner för området kring Prostsjön. Anledningen är att styrelsen gärna vill att det så snart som möjligt börjar hända saker i området. Framförallt att det påbörjas byggnationen av nya bostäder där.

Nästa år kommer Värnamo kommun fira att staden fyller 100 år. Nu avsatte kommunstyrelsen 150 000 kronor som ska användas under detta år till förberedelser av firandet. Sedan kommer vi nästa år ta nya ställningstagande om det kommer in äskande om mer pengar till firandet, avlutar Johansson.

 

Taggar

2 reaktioner på Fortsatt satsning på IFK Värnamo

Kommentarsfunktionen är stängd