Nyheter

Senaste siffrorna – fortsatt god tillväxt och orderingång 

Nyheter 2020 års goda resultat fortsätter för Bufab Group, visar företagets senaste siffror.

Arkivfoto

Under fjärde kvartalet 2020 uppvisade Bufab en stark organisk tillväxt på 10 procent och en god orderingång på grund av en generellt god efterfrågan från industrin och ökad marknadsandel. Den goda efterfrågan och ökningen av marknadsandelen har fortsatt in i första kvartalet 2021. Den organiska tillväxten för januari och februari var cirka 9 procent och försäljningen är därmed tillbaka på en nivå betydligt över både 2020 och 2019. Även orderingången ökade.

Besparingsprogram på 100 miljoner kronor som slutfördes under 2020, har nu fått full effekt och fortsätter att leverera de avsedda resultaten.Företaget och deras kunder står för närvarande inför flaskhalsproblematik inom materialförsörjning och logistik. Tack vare ett fokuserat arbete med att avhjälpa flaskhalsarna, har företaget fullföljt sina leveranser. Trots det ser företaget en osäkerhet i den långsiktiga efterfrågan.

”God försäljningstillväxt och orderingång i närtid samt en gradvis förbättring av utsikterna för industriproduktionen är dock goda tecken för 2021”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Källa: Pressmeddelande från Bufab Group

Taggar

Dela