Nyheter

Första hyresgästerna flyttar in i populära kvarteret Väduren

Nyheter I april 2020 påbörjades bygget av kvarteret Väduren som ligger på den tidigare Bilspeditiontomten i Värnamo. 

Snart är det liv och rörelse på Väduren. Under dagen har de första hyresgästerna flyttat in i Finnvedsbostäders nya lägenhetsområde. Foto: David Alin

– Uthyrningen av lägenheterna gick i rekordfart och idag flyttar de första hyresgästerna in i de 18 lägenheter som ingår i etapp 1 av bygget, äдger Camilla Lundh, marknadschef på Finnvedsbostäder.

Klockan 09.00 idag, på plats utanför trapphusentréerna, stod Finnvedsbostäders personal redo och lämnade ut nycklar till de första förväntansfulla hyresgästerna som ska bo i kvarteret Väduren med adress Vädursvägen i Värnamo. Och sedan började flyttlassen rulla in en efter en. 

– I det nya kvarteret som växer fram byggs 48 bostäder, varav en gruppbostad med 6 lägenheter. Här har Finnvedsbostäder byggt eftertraktade lägenheter som riktar sig till en blandad målgrupp. Lägenhetsstorlekarna varierar mellan 61-88 kvadratmeter fördelat på 2 till 4 rum och kök. Lägenheterna är ljusa och rymliga med antingen balkong eller uteplats i markplan. Stor omsorg har gjorts vid val av material och utrustning med hänsyn tagen till kvalitet, klimat och den moderna bostaden, berättar fastighetsutvecklingschef Per-Magnus Rylander.

Kvarteret Väduren blir nu Finnvedsbostäders andra rökfria bostadsområde.

– Kvarteret kommer vara helt inflyttat i december, där etapp 2 har inflyttning 12 november och etapp 3 den 10 december, avslutar Per-Magnus Rylander.

Källa: Pressmeddelande från Finnvedsbostäder

Taggar

Dela