Nyheter

Förslaget: Uppdatera Apladalens lekplats

Nyheter Uppdatera lekplatsen och bygg ett utegym och en hinderbana intill lekparken. Det menar en kommuninvånare som har skickat in ett medborgarinitiativ till Värnamo kommun.

Uppdatera lekplatsen och bygg ett utegym och en hinderbana intill lekparken. Det menar en kommuninvånare som har skickat in ett medborgarinitiativ till Värnamo kommun.

Apladalens lekplats är stor och välbesökt men riktar sig främst till mindre barn. Den senaste uppdateringen innebar att ta bort en större båt och ersätta den med en mindre konstruktion väldigt lik de som redan fanns. För att utmana både små och stora barn lägger har en kommunmedborgare föreslagit en uppdatering av lekplatsen:

Mitt förslag är förutom att uppdatera lekplatsen också att bygga ett välutformat utegym och en hinderbana intill lekparken för att enkelt kunna träna samtidigt som barnen leker. Det finns inspiration till detta på flera platser i landet. Barns rörelse (liksom vuxnas) är otroligt viktigt för hälsan. Att uppdatera Apladalens lekplats skulle kunna vara ett led i projektet Hälsosam Uppväxt i Värnamo”, skriver initiativtagaren. 

Förslagets omröstning avslutas den 4 november och i skrivande stund har 213 personer röstat ja till initiativet. Det innebär att politikerna kommer att behandla förslaget framöver.

Taggar

1 reaktion på Förslaget: Uppdatera Apladalens lekplats

Det där håller jag verkligen inte med om. Det finns redan ett utegym i Apladalen längre bort, uppgradera det i stället. Apladalen är först och främst en park.

Angående lekplatser bör det snarare satsas på att uppgradera eller bygga nya på andra platser. För de som bor i andra delar av staden finns det knappt några alternativ.

Kommentarsfunktionen är stängd