Nyheter

Förslaget: Starta upp Västrabos dagverksamhet på nytt igen

Nyheter – Öppna upp dagverksamheten på Västrabo igen, de gamla som bor där har ingenting att göra på dagarna, menar en kommuninvånare som har skickat in ett medborgarinitiativ.

Lägenheterna på Västrabo byggdes i början av 1980-talet. Värnamo kommun äger och förvaltar 40 lägenheter och angränsande gemensamhetsutrymmen som ”bostadsrätter” i en väl fungerande HSB-bostadsrättsförening. Nu har en kommunmedborgare skickat in ett medborgarinitiativ med ambitionen att få liv i det tidigare serviceboendet igen.

”Öppna upp dagverksamheten på Västrabo igen, de gamla som bor där har ingenting att göra på dagarna. Detta skapar arbetstillfällen och trevnad för en massa människor i vår stad”, skriver förslagslämnaren.

– Vi valde det boendet för min svärfar 2017, då fanns det dagverksamhet som vi tyckte passade honom i sin stroke och afasi. Nu sitter han bara i sin lägenhet och har inget att göra, ingen som pratar med honom på det sätt han behöver i sin sjukdomsbild och ingen som tränar honom så att han inte stelnar till, skriver initiativtagaren i ett meddelande till redaktionen.

Förslaget ligger uppe för omröstning fram till och med den 14 mars 2022. I skrivande stund har 151 personer ställt sig bakom idén.

Taggar

Dela


14 reaktioner på Förslaget: Starta upp Västrabos dagverksamhet på nytt igen

Det är inte bara Västerbo som saknar aktivering. All aktivering är bortdragen från Bollvivegården. Det är boendet som kommunen glömde.

👍👍Bästa förslag på länge. Besökt boende där fina lokaler gapar tomma, vilket slöseri 👍

Kommer aldrig att hända, alliansen vill bara dra ner hela tiden. Men oj, kolla hur mycket pengar det plötsligt finns för att bygga en ny arena…

Håller med dig Katarina, det bästa förslag jag hört på länge. Lokalerna finns ju redan 😃👍

Jag kommer gärna tillbaka! Har varit arbetslös sedan de stängde! De äldre måste få social gemenskap och det måste ske oberoende av deras förutsättningar. En synsvag kan inte åka iväg och spela bingo till exempel!
Där fanns personal som hjälpte de och som kände dem!

Kan bara hålla med föregående, min mor bodde där mellan åren 2006-13. Det var aktiviteter nästan varje dag, terapiavdelningen, där hon satt och vävde duk efter duk, gemenskap, fikade ihop, spelade spel, hade frågesport. Hon stortrivdes. Tyvärr lades det ner strax efter att hon hade gått bort.

En mycket givande och rolig tid för både oss i personalen och för de boende ❤️

Jag stöder verkligen förslaget att Manman öppnar upp för någon form av dagverksamhet. Det kommer att bidra till bättre välmående för våra äldre och det blir på så sätt en besparing i förlängningen

Kommentarsfunktionen är stängd