Nyheter

Förslaget: Öppna upp Nattis utan begränsningar

Nyheter – Återigen sträcker vi ut handen till Värnamo kommuns politiker och ber er omfamna den. Ni pratar om att Värnamo är och ska fortsätta vara en attraktiv kommun, då måste ni också se helheten. Det menar Jacqueline Wennersten som i ett medborgarinitiativ föreslår att Nattis öppnas upp utan begränsningar.

I ett medborgarinitiativ föreslår Jacqueline Wennersten att Nattis öppnas upp utan begränsningar. Bilder: Privat/David Alin

Nattisverksamheten i Värnamo kommun har varit en het fråga de senaste åren. Nu blossar frågan upp på nytt. I ett medborgarinitiativ föreslår Värnamobon Jacqueline Wennersten att Nattis öppnas upp på nytt utan begränsningar. Läs hennes förslag i något redigerat skick i sin helhet nedan:

Sedan Nattis begränsades 2021 efter att ha varit öppet nästintill dygnet runt så har det försvårats mer för föräldrar som arbetar obekväma arbetstider.

Man tvingas ta ut sin semester på röda dagar samt de helger man jobbar som Nattis är stängt på i stället för att kunna spara den till sommaren om man inte haft turen att byta med sina kollegor. Alla har på sitt egna sätt försökt lösa omsorg under de fyra veckor Nattis varit stängt på sommaren.

I och med 11 timmars dygnsvila blir det svårare för personal att byta pass med varandra, vilket kräver att man nu behöver använda sin semester till begränsad och fast tid och inte när man själv vill ha den utan för att man måste.

Man är begränsad att jobba och förlorar även stora möjligheter att utvecklas framåt då man inte anses vara 100 procent tillgänglig.

Nu finns det även möjlighet att endast jobba helg en provperiod inom vården, vilket även detta försvåras då Nattis är stängt varannan helg.

Återigen sträcker vi ut handen till Värnamo kommuns politiker och ber er omfamna den. Ni pratar om att Värnamo är och ska fortsätta vara en attraktiv kommun, då måste ni också se helheten. För i Värnamo finns både kärn- och stjärnfamiljer – och alla är vi lika mycket värda.


Förslaget ligger uppe för omröstning fram till och med den 17 november. I skrivande stund har 28 personer ställt sig bakom Jacquelines tankar.

Taggar

Dela


1 reaktion på Förslaget: Öppna upp Nattis utan begränsningar

Tycker absolut det behövs nattis. Inte bara i Värnamo, utan även på fler ställen.

Kommentarsfunktionen är stängd