Nyheter

Förslaget om cykelvägen ansågs besvarad

Nyheter Cykelvägen mellan Lanna och Bredaryd var uppe på kommunfullmäktiges bord. ”Den är använd och cyklad på redan…”

Arkivfoto

När landsbygdsdialogen i Land genomfördes framkom det önskemål om cykelväg mellan Bredaryd och Lanna. En boende i Lanna tog fram pennan och skickade ett förslag till kommunen under hösten förra året. För att inrätta detta fanns möjligheten att använda medel avsatt för infrastruktur. Dialog om detta har förts med kommunstyrelsens presidie och utvecklingsavdelningen. Cykelvägen är redan i bruk och medborgarinitiativet från Lannabon ansågs besvarat av kommunfullmäktige.

– Den är använd och cyklad på redan, säger Camilla Rinaldo Miller (M), ordförande i kommunfullmäktige och ledamöterna ansåg att medborgarinitiativet var besvarat.

Taggar

Dela


1 reaktion på Förslaget om cykelvägen ansågs besvarad

Min åsikt.
Jag har cyklat den nya biten, mellan Åslarpsvägen och golfbanan ett par gånger nu. Lite mer fint, väl tillplattat ytgrus så är det perfekt där.
Men, undrar hur det är tänkt att man ska cykla vidare från Åslarps vägskäl. Om tanken är att man ska ta grusvägen genom Åslarp och vidare till den gamla Anderstorpsvägen vid Tallvägens slut så är det feltänkt. Alltså, ska man cykla mellan jobb och hem i Lanna respektive Bredaryd så blir det nog inget med det. På grund av omväg och en sugande backe. Cykelpendlingen blir säkert på stora vägen, delen mellan Havrida och Åslarpsvägen. Närmre, asfalt och ingen backe.
Är det allvar ment att det ska bli en väl frekventerad och säker cykelled så är enda alternativet att anlägga en cykelväg utmed 152:an. Plats finns. Finns viljan och pengarna?

Kommentarsfunktionen är stängd