Nyheter

Förslaget: Gör Fredsgatan enkelriktad

Nyheter – Om Fredsgatan skulle vara enkelriktad från Grevevägen ner till Götavägen skulle trafiken flyta på bättre. Det menar en Värnamobo som har skickat in ett medborgarinitiativ.

En kommuninvånaren vill att Fredsgatan blir enkelriktad från Grevevägen ner till Götavägen.

Läs kommunmedborgarens förslag nedan i sin helhet i något redigerat skick:

”Jag har ett förslag om att kommunen gör hela Fredsgatan enkelriktad från Grevevägen fram till Coop precis efter bygget av höghuset, då skulle trafiken flyta på bättre och det skulle inte bli någon flaskhals. Som det är nu är det förbud att stanna och parkera, det förstår man ju eftersom de bygger. Vi har alltid parkerat längs gatan eftersom det inte finns någon annanstans att parkera. Innan kunde man ju parkera på Öobs parkering (numera Coop). Nu är det ibland så att man får parkera halvvägs bort mot sjukhuset.

Kommunen får gärna sätta upp vägbulor, för i alla år jag har bott här så är det en genomfartsled och folk kör inte i några 40 kilometer i timmen här inte. Det körs alldeles för fort dygnet runt här”.

Förslaget ligger uppe för omröstning fram till och med den 8 mars. I skrivande stund har fyra personer ställt sig positiva till initiativtagarens tankar. 

Taggar

Dela


3 reaktioner på Förslaget: Gör Fredsgatan enkelriktad

Bra förslag, men kör det några bilar där överhuvudtaget i dag? Jag möter knappt några bilar där alls när jag kör där och jag har aldrig upplevt någon flaskhals. Den kan ju till och med avlasta Halmstadvägen. Ska vi inte passa på att göra Mosslegatan, Götavägen och Sveavägen enkelriktad också när vi ändå är igång?

En del av Grevevägen är som en lång parkeringsväg, man ser knappt något i korsningen. Ibland står det bilar på båda hållen. Det är kaos

Vänta lite nu tills bygget med Nivikas bostäder och hyresgäster flyttat in.
Dessa hyresgäster vill säkert komma in för dem på ett säkert och bra sätt.
Tänk först och handla sen.

Kommentarsfunktionen är stängd