Nyheter

Vad kommer att ersätta viadukten?

Vad kommer att ersätta viadukten?

Nyheter Till hösten vet vi svaret på frågan om viaduktens möjliga ersättare.

Till hösten vet vi svaret på frågan om viaduktens möjliga ersättare.

Vi har tidigare berättat om att kommunen håller på med en utredning av en ersättare till viadukten som förbindelse i Värnamo stad. Planeringsarkitekten Henrik Storm ingår i utredningsgruppen.

– Vi är fortfarande mitt i utredningsarbetet så jag har inte så mycket att säga just nu. Vi räknar med att kunna presentera med förslag på lösning under tidig höst, säger han. 

I den nyklubbade budgeten finns 100 miljoner kronor avsatta under 2021-2025 för viaduktens ersättare.

– Hur en nya förbindelse kommer se ut återstår att se, sa kommunstyrelsens ordförande Mikael Karlsson (C) under budgetpresentationen.

Taggar

3 reaktioner på Vad kommer att ersätta viadukten?

Hanteringen av viadukten ger ett löjes sken över
Värnamo kommun. I synnerhet då det handlar om en kommun där skrytsamheten över sin egen
förträfflighet alltid ligger nära. Redan för 30 år sedan varnade folk med insikt i problematiken
för att underlåta ett kontinuerligt underhåll av bron. Eftersom det tveklöst skulle leda till ett förfall i framtiden där den skulle vara bortom all räddning. Nu är vi där. Runt om i världen finns det betydligt äldre och större brokonstruktioner som fungerar utmärkt än idag. Och dess gemensamma nämnare är just att de underhålls hela tiden. Men i Värnamo kan man alltså inte av detta.

Det absolut smidigaste vore väl att man satte upp nya ersättningsstolpar vid den befintliga viadukten och använde den till form och gjuter en ny viadukt på plats.

Kommentarsfunktionen är stängd