Nyheter

Församling gör musikal om påsken

Nyheter Värnamo församling bjuder in till en minnesvärd upplevelse av påskens budskap – i form av en musikal.

Värnamo församling bjuder in till en minnesvärd upplevelse av påskens budskap – i form av en musikal. Bilder: David Alin/Värnamo församling  [1/2]

Musikalen genomförs under ledning av musikpedagog Ulrika Lindh och församlingspedagog Madelén Johansson. Pressbilder: Värnamo församling  [2/2]

Värnamo församling välkomnar allmänheten att följa med på en gripande resa genom påskens berättelse. Under ledning av församlingens pedagoger och musiker framförs dramat av barn från musikalgruppen, församlingens körer och ett skickligt kompband. Det blir en kombination av teater och musik som dyker ner i varför den kristna påsken firas och ger en tydlig förståelse för dess betydelse.

Musikalen ”Det största påskÄgget” från Köräventyret spelas för första gången i Värnamo. Totalt medverkar tolv barn och ungdomar tillsammans med 30 körsångare och skickliga musiker i kompbandet. Syftet är att berätta varför påsken firas bland kristna och skapa en meningsfull upplevelse för publiken. Uppsättningen markerar avslutningen på ACT Svenska kyrkans fastekampanj.

– Jag och Madde (Madelén Johansson, församlingspedagog) gjorde ett par musikaler tillsammans med barn under förra året och vi hade redan då planer på att göra en större musikal som omfattade både barn och vuxna. Vi ville göra något med alla och kände att det var rätt läge nu. Vi har jobbat med barnen sedan sportlovet och körerna lite längre tid än så. Vi har även haft mycket hjälp från både anställda och frivilliga som är med och hjälper till med att förverkliga det hela. Vi är laddade inför söndag, säger musikpedagogen Ulrika Lindh i en intervju med tidningen.

– Som extra uppvärmning inför musikalen kommer Rättvist butik, café och second hand ha extraöppet och servera våfflor till bra pris timmarna innan musikalen börjar. Vi ser det som en god uppvärmning inför evenemanget, säger Ulrika Lindh.

Taggar

Dela