Nyheter

Församling bjuder upp till dans

Nyheter Forshedabygdens församling har antagit utmaningen och gör egen tolkning av Jerusalema Dance Challenge.

Forshedabygdens församling tolkar Jerusalema Dance Challenge. Foto: Skärmdump

Om 2020 var ett ovanligt deppigt år, så finns det åtminstone en sak som gjort miljoner människor gladare: The Jerusalema Dance Challenge, dansen som spritt sig över världen och som fått allt från advokater till brandmän att dansa loss och för ett ögonblick glömma pandemin.

Det började med en låt i november 2019 av den sydafrikanska DJ Master KG och sångerskan Nomcebo (nu 290 miljoner visningar! Det dröjde dock till i september 2020 innan The #JerusalemaDanceChallenge på riktigt slog i genom i DJ Master KG:s och Nomcebos hemland Sydafrika.

Genombrottet kom när landets president Cyril Ramaphosa i samband med den nationella arvsdagen uppmanade alla att ge sig ut och dansa med orden:

“Vi är nationen som tar världen med storm med #JerusalemaChallenge, eftersom unga och gamla i Frankrike, Storbritannien, Jamaica, Angola och till och med i det palestinska östra Jerusalem släpper lös sin kreativitet till fullo”.

Sedan dess har poliser, politiker, revisorer och tusentals andra dansat Jerusalema Challenge. Man kan se den dansas på zimbabwiska advokatkontor, på indiska hustak, engelska flygplatser och svenska sjukhus.

Nu vill även Forshedabygdens församling bjuda på dansglädje. I en nyinspelad video utför församlingspersonalen i Forsheda kyrka en egen tolkning av Jerusalema Dance Challenge.

Här kan ni se filmen.

Taggar