Nyheter

Formenta expanderar

Nyheter Som ett led i att stärka Värnamoföretaget Formenta i dess tillväxt har man genom koncernens moderbolag förvärvat AB Fingal Johnsson & Söner i Reftele.

– Vi ser Fingal Johnsson som ett utmärkt komplement till vår befintliga verksamhet och som ytterligare förbättrar gruppens produktportfölj med inriktning på produkter och lösningar för offentlig utemiljö. Vi hoppas att bolagen ska stärka varandra och att vi med gemensamma försäljningsinsatser och produktutveckling kan växa tillsammans, samtidigt som vi vill utveckla och förädla varumärket Fingal Johnsson säger Formentas vd, Henrik Nyholm

Fingal Johnsson grundades år 1928 och har drivits som ett familjeföretag i tre generationer Johnsson. Fingal Johnsson tillverkar stolpinsatser och säkringslådor. Genom åren har bolaget utvecklats till marknadsledare i Sverige inom stolpinsatser för offentlig utomhusbelysning. Bolagets årsomsättning uppgår till cirka 15 miljoner kronor med sju anställda.

Formenta är ett småländskt familjeföretag med bas i Värnamo som utvecklar och tillverkar produkter och lösningar för främst offentlig utemiljö som belysningsstolpar, flaggstänger, papperskorgar och cykelställ genom ett flertal varumärken och bolag. Totalt beräknas koncernen få en årsomsättning på 150 miljoner kronor med drygt 50 anställda efter förvärvet.

Fingal Johnsson & Söner AB kommer fortsätta att drivas som ett separat bolag och varumärke i Reftele samtidigt som det blir en del av koncernen.

Peter Nyholm, Henrik-Nyholm, Tommy Johnsson och Birgit Mattsson. Pressbild

Taggar

Dela


2 reaktioner på Formenta expanderar

Intresseklubben antecknar…
Finns det nån som bryr sig om dessa nyheter? En flaggstångsfabrik? Allmänheten har väl andra intressen eller…?

Kommentarsfunktionen är stängd