Nyheter

Företagsklimatet backar för tredje året

Nyheter Betygen för företagsklimatet i Värnamo har backat under några år och även i år sjunker betyget för det sammanfattande omdömet för kommunens företagsklimat till sin lägsta nivå sedan 2013. 

Arkivbild

På uppdrag av Svenskt Näringsliv har det lokala företagsklimatet undersökts årligen sedan 2001.  

I Värnamo har man genom åren haft ett stort fokus på företagsklimatet och kommunen har hållit en väldigt hög och jämn nivå på sitt företagsklimat genom åren.  

Att påstå att företagsklimatet i kommunen är dåligt kan man inte göra, men denna signal behöver kommunledningen ta till sig och fråga och lyssna till vad företagen säger och vad de känner har blivit sämre. För vi vet av erfarenhet att Värnamo kommun kan så mycket bättre.  

Och ser vi till enskilda frågor så är också just dialogen med kommunens beslutsfattare och kommunpolitikernas attityder till företagande två frågor som har ett sämre betyg än vi ser om vi tittar tillbaka några år 

– Nu gäller det att ta ett omtag och hålla i frågorna och se till att det företagen inte fortsätter att tycka att det långsamt blir lite sämre, säger Anna Gillek, regionchef Svenskt Näringsliv. 

– Jag hoppas att kommunerna firar goda resultat – men samtidigt inte slår sig till ro. Det gäller att fortsätta lyssna på företagen och deras önskemål för att fortsätta utvecklas och förbättra förutsättningarna ytterligare, konstaterar Anna Gillek.   

Enkätresultaten från den årliga undersökningen utgör två tredjedelar av den kommunranking som presenteras varje år. Förra året kom Gislaved på plats 139, Gnosjö på plats 23, Vaggeryd på plats 36 och Värnamo på plats 45. Vilka placeringar det blir i 2021 års ranking presenteras den 22 september.  

Källa: Pressmeddelande från Svenskt Näringsliv Jönköpings län

Taggar