Nyheter

Företag i Bredaryd sponsrar studieresa

Nyheter När kommunen väljer bort att skicka studenter på studiebesök går industrin i Bredaryd in i stället och sponsrar…

Arkivbild från förra årets underleverantörsmässa vid Elmia

Det var vid ett introduktionsmöte mellan studenter i årskurs 1 på Teknikprogrammet och företag i kommunen som det kom fram att studenterna inte skulle erbjudas en studieresa till Elmia underleverantörsmässa i år, trots att andra tekniska utbildningar i kommunen erbjuds just en sådan resa. 

– Så kan vi inte ha det, tyckte Pernilla Strandberg, personalchef på Rapid Granulator och fick snabbt med sig Anton Svensson vd på Ewes AB, båda verksamma i Bredaryd och medlemmar i arbetsgivarorganisationen Teknikföretagen.

– Vi bad direkt processledaren på Teknikcollege att tillsammans med kommunens näringslivschef att ta fram kostnaden för att hyra ytterligare en buss, så att studenterna på Finnvedens gymnasium teknikprogram också skulle kunna komma upp på mässan i Jönköping och där kanske möta en framtida arbetsgivare?

– Här har vi ungdomar som har gjort ett aktivt val att plugga teknik, 3D-teknik, design, information och media. Kompetenser som vi teknikföretag och många andra branscher bokstavligen skriker efter och så kan inte kommunen finansiera en extra buss upp till Jönköping, en timma bort, för studiebesök? Lite sorgligt kan man tycka med tanke på kommunens uttalade teknikprofil! Men när skolledning och kommun inte ställer upp, då rycker vi teknikföretag i Bredaryd ut.

– Tanken med studieresan är dels att studenterna ska förstå alla fantastiska möjligheter en teknisk utbildning ger inom det framtida arbetslivet, dels att många av dessa fantastiska möjligheter faktiskt finns inom våra fina teknikföretag i Gnosjöregionen! Bland dessa studenter finns framtida medarbetare, kollegor och säkert också Gnosjöregionens nya entreprenörer, avrundar vd Anton Svensson.

Källa: Pressmeddelande

Taggar

Dela


6 reaktioner på Företag i Bredaryd sponsrar studieresa

Klart vi ska spara in på allt så vi ha råd att bygga en fotbollsarena………

Det bekräftar åter Värnamo kommuns prioriteringar: spara in hos barn och äldre.
Bra att det finns riktiga företagare som ser ungdomar som en resurs.

Kommentarsfunktionen är stängd