Nyheter

Föreslår regionalt trygghetslyft

Nyheter Moderaterna i Region Jönköpings län vill öka tryggheten i regionens offentliga miljöer och anser att resurser som är avsedda för att öka länets attraktivitet också bör kunna användas för satsningar på trygghet.

I podden "Wengholm & vänner" föreslår Moderaterna i Jönköpings län ett regionalt trygghetslyft. På bilden syns regionrådet Malin Wengholm. Pressbild

—Vi behöver inventera hur invånarna upplever situationen i de miljöer som är kopplade till regionen och som därmed ingår i vårat ansvar. Ett exempel är kollektivtrafiken, där Vetlanda resecentrum hamnade i centrum efter knivdåden nyligen, säger regionrådet Malin Wengholm.

I det senaste avsnittet av podden ”Wengholm & vänner” föreslår hon en inventering tillsammans med länets kommuner och polisen för att identifiera miljöer som är eller upplevs som otrygga.

—Det finns redan mängder av trygghetsundersökningar, men vi behöver få en samlad bild där många faktorer vägs samman så att vi kan sätta in åtgärder som väktare och kameror innan de tråkiga sakerna händer. Idag låtsas man som att problemen inte finns, medan händelserna i Vetlanda gav en skakande bild av vardagsotryggheten också i mindre orter.

Malin Wengholm anser också att resurser som Region Jönköpings län i dag använder för att öka länets attraktivitet ska kunna användas till trygghetssatsningar.

—Trygghet är en enormt viktig attraktivitetsfaktor och kommer att vara en av de viktigaste frågorna inför valet nästa år, säger hon i podden ”Wengholm & vänner” som också gästas av polisen Erik Lindblad med bakgrund i Botkyrka och Södertälje samt moderaternas länsordförande Gottlieb Granberg, som diskuterar våldsutvecklingen i Värnamo kommun.

Källa: Pressmeddelande från Moderaterna i Jönköpings län

Taggar

Dela


1 reaktion på Föreslår regionalt trygghetslyft

”Attraktivitetsfaktor” alltså bryr hon sig inte om själva tryggheten utan det är återigen handlar det om att marknadsföra en kommun för att tjäna pengar.

Ogillar dessa politiker som enbart tänker i ekonomiska termer. Tryggheten bryr de sig bara om ur ett ekonomiskt perspektiv. Samma som vi hör från många kommunpolitiker i Värnamo som satsar på att locka hit folk för att nå 40 000 invånare, det är tillväxt och bra för ekonomin har de fått för sig men samtidigt struntar de i oss invånare som redan finns här.

Kommentarsfunktionen är stängd