Nyheter

Föreslår hedersplats åt skyttekung

Nyheter "Välkommen till "Marcus Antonssons plats". Så kan det låta inom en snar framtid i Värnamo centrum om en kommuninvånares tankar slår in.

Välkommen till "Marcus Antonssons plats". Så kan det låta inom en snar framtid i Värnamo centrum om en kommuninvånares tankar slår in.

Marcus Antonsson gjorde en bejublad säsong i IFK Värnamo-tröjan med en andraplats i skytteligan. Nu vill en kommunmedborgare att anfallarens bragd uppmärksammas ytterligare. Personen har skickat in ett medborgarinitativ med en önskan att IFK-anfallaren får en egen hedersplats i Värnamo stad.

”Jag vill påstå att den sensation IFK Värnamo varit i årets allsvenska fotboll är en av de mest imponerande av en nykomling någonsin. Vi kan hylla laget på alla sätt, men vi bör lyfta fram den spelare som utmärkt sig allra mest och både för egen del fått en revansch men också visat så oerhört stort IFK-hjärta att man kan tro att det är hans moderklubb. Marcus Antonsson bör få en egen plats i stan. Mitt förslag är att den ska ligga mitt i Lagan mellan Åbroparken och hemköp. Detta för att man kan stå i parken och titta ut mot platsen. Platsen behöver inget annat än belysning. Att den ska vara just där är för att symbolisera att Marcus Antonsson kan allt, han kan till och med gå på vatten”, skriver initiativtagaren.

Förslaget ligger uppe för omröstning fram till och med den 28 februari 2023. I skrivande stund har 13 personer röstat ja. Skyttekungen själv blir glatt överraskad över uppmärksamheten när tidningen når honom för en kommentar.

– Det är ju fantastiskt roligt att höra att det finns sådana initiativ. Att man har gjort ett så pass stort avtryck betyder mycket, såklart. Vi har gjort en fantastisk säsong och jag kan bara säga att det handlar om en ömsesidig kärlek. Jag är uppväxt inte långt från Värnamo och tog mig an utmaningen att spela i IFK Värnamo den första säsongen i allsvenskan. Det var en fantastisk utmaning och så blev det så som man hade hoppats, att vi skulle klara att säkra kontraktet och att man på det personliga planet klarar av att göra mål.

Vad betyder sådan här uppskattning för dig?

– Det är väldigt härligt att få sådana här bekräftelser från folk som följer oss, att de uppskattar att man har gjort på det här viset. Det hade varit något i framtiden, om man får barn, att få ta med och visa upp ”Marcus Antonssons plats” för dem.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Föreslår hedersplats åt skyttekung

Jag tycker man ska bli bättre på att visa uppskattning för varandra och detta är en fin gest. Men jag tycker nog att den borde vara närmare Finnvedsvallen om den ska finnas. Damernas lagkapten har ju en egen gata. Julias väg.

Hm, hur tänker man där? Han har spelat för IFK en säsong och kommer med stor sannolikhet att sticka. Han bidrog till IFK:s succédebut i allsvenskan, men….. Hade han varit en egen spelare som spelat flera säsonger i IFK, så kanske. Jag hade ju hellre hedrat Jonas Thern, även om Antonsson levererade. Jonas har bidragit mer.

Kommentarsfunktionen är stängd