Nyheter

Föreslår garanterad skolskjuts för gymnasieelever

Nyheter Garantera skolskjuts åt gymnasieelever på liknande villkor som för grundskolelever. Det föreslår en kommuninvånare i ett medborgarinitiativ.

Garantera skolskjuts åt gymnasieelever på liknande villkor som för grundskolelever. Det föreslår en kommuninvånare i ett medborgarinitiativ. Arkivmontage: David Alin

Läs kommuninvånarens förslag i sin helhet nedan:

Skolskjuts erbjuds med taxi till barn och ungdom i grundskolan, som bor med vissa avstånd från skola eller busshållplats. Detta gäller inte för gymnasieelever. Gymnasister som bor långt från skola och busshållplats kan få svårt att ta sig till skolan. Cykel, moped, A-traktor är de lösningar man kan välja. Det är inte trafiksäkert i vinterväglag och kan bli kostsamt även med resebidrag.

De som går på gymnasiumet kan, i mån av plats, erbjudas skolskjuts med taxi som passerar hemmet, men detta är osäkert och kan ändras med kort varsel.

Gymnasiet är visserligen en frivillig skolform men krävs i praktiken för att klara sig på arbetsmarknaden.  Mitt förslag är att gymnasieelever garanteras skolskjuts på liknande villkor som för grundskoleelever.


Förslaget ligger uppe för omröstning fram till och med den 14 mars. I skrivande stund har 12 personer röstat ja.

Vad tycker du om initiativet?

Taggar

Dela


1 reaktion på Föreslår garanterad skolskjuts för gymnasieelever

Låter verkligen bra. Varför ska landsbygdsbarnen diskrimineras? Hoppas det blir verkligt.
Skattebetalare frän landet

Kommentarsfunktionen är stängd