Nyheter

Föreläsning om gängmentalitet och ungdomskriminalitet

Nyheter Hela Människan – LP Finnveden Värnamo är organisation som verkligen bryr sig om de mest utsatta i samhället.

Robert Tedenby hoppas på att många ska besöka skördefesten i gamla Frälsis lokalen.

Varje månad kommer det cirka 500 personer för att delta i verksamheten. Fika, umgås, få stöd och dela med sig av sina egna erfarenheter till andra i samma situation är några av de saker som besökarna sysslar med.

Föreningen har öppet fem dagar i veckan, måndag till fredag och dessutom arrangerar de en mängd extra aktiviteter på helger och kvällar.

Robert Tedenby är den sammanhållande kraften i organisationen. Till sin hjälp har han ytterligare fyra personer och tillsammans delar de på tre heltidstjänster.

När Värnamo.Nu träffar hon som har han precis avslutat en möte. Med sponsorer.

– Vårt viktigaste stöd får vi från kommunens olika församlingar.

– Men det är viktigt för vår verksamhet att vi har sponsorer som hjälper oss regelbundet, fortsätter Tedenby.

Han berättar att dagens sponsormöte hölls av Magnus Carlsson som är mental coach åt HV 71.

– Ambitionen är att få till en pool av sponsorer som kan hjälpa till och stödja oss, fortsätter Tedenby.

Men Hela Människan – LP Finnveden Värnamo har fler järn i elden. Redan på fredag blir det skördefest i Frälsis gamla lokaler. – Skördefesten är något som vi tagir över från Frälsningsarmén.

– De hade denna skördefest i säkert 40 år, så vi tyckte det var en bra idé att fortsätta med detta, forsätter ha.

På skördefesten blir det så klart fika lotterier och mängder av andra akriviteter. Framförallt så blir det mycket musik, musikkåren Lyran kommer nämligen att medverka.

– Eventuella överskottet kommer att gå till vår verksamhet här, förklarar han. Mer musik kommer det att bli den sista helgen i oktober.

Då kommer organisationen  få besök under tre dagar av Sebastian Stakset. En man som blev känd när han fungerade som en av  frontfigurerna  i det omtalade bandet Kartellen.

Innan bandet upplöstes 2016 blev de bland annat beskyllda för att glorifiera kriminalitet och gängmentalitet.
Men Sebastian Stakset bytte livsstil och blev kristen. Det bland annat om den resan han kommer att berätta när han kommer till Värnamo. På fredagen kommer han att hålla en föreläsning där han berättar om sig själv. Senare på kvällen blir det en stor konsert på Arken.

Innan allt avrundas med en gudstjänst på söndagen så kommer han under lördagen hålla ett föredrag på Pilgatan dit allmänheten ärt välkommen. Temat är då ungdomskriminalitet och gängmentalitet.

Taggar

Dela