Nyheter

Fordonshistorisk klubb jubilerar

Nyheter 25 år har gått sedan Götaströms Fordonshistoriska klubb bildades. Det jubileras nästa år bland annat med en premiäralmanacka

En fototävling anordnades för medlemmarna under året och tävlingen avslutades i oktober. Styrelsen röstade fram vinnarbilderna som pryder nästa års almanacka. Foton som vann togs av Stig Andersson, Sven-Arne Lagerstedt, Sivert Axelsson och Henrik Bornander.

– Vi har egentligen haft idén tidigare och när Esbjörn Johansson väckte den igen, så bestämde vi att vi skulle jubilera med en almanacka. Alla medlemmar har fått skicka in sina foton då vi utlyste en tävling. Vi har tryckt upp 500 exemplar av almanackan som skickas ut till medlemmar och sponsorer. Men det räcker inte då efterfrågan var mycket stor, så vi får göra en beställning till, säger Ewald Ekman från Götaströms Fordonshistoriska klubb.

Götaströms Fordonshistoriska klubb bildades 1995 och har idag över 500 medlemmar med ungefär 2 600 fordon. Klubben skall i kulturbevarad anda sprida kunskap om och stimulera till bevarande av äldre intressanta fordon, motorer och föremål samt forska och dokumentera dess historia.

Sektionerna som finns inom klubben är lantbruk, marknad, mc, moped, Skillingarydsrallyt, Smålandsrundan och utflykter.

Välkänt "par" dyker upp i maj 2020

Taggar

Dela