Nyheter

Folkkär artist gästar Värnamo

Nyheter Den folkkära rocksångerskan Sanne Salomonsen åker ut på en ny Sverigeturné. I dag meddelas att Gummifabriken är ett av de första stoppen på turnén.

Sanne Salomonsen är en av de absolut främsta rocksångerskorna Norden någonsin skådat. Under decennier har hon ruskat om oss alla med sin musik, sin superkraft.

1955 föddes hon i stadsdelen Fredriksberg i Köpenhamn. Redan som 11-åring startade hon sitt första band och bara några år senare gjorde hon musikaldebut i rollen som Sheilia i musikalen Hair.

Hennes första skiva släpptes 1972 och 1980–85 var hon sångerska i bandet Sneakers.
1988 kom det stora genombrottet även i Sverige; enorma framgångar med låten ”Den jag elsker”, en låt som även belönade henne med en Grammis. Därefter rymmer karriären det mesta; mängder av hits både i Sverige och Danmark men också otaliga långfilmer och omfattande live-turnéer.

Mellan åren 1985 och 1992 var Sanne gift med svenska artisten och låtskrivaren Mats Ronander och de båda var då bosatta i Stockholm. Tillsammans har de sonen Ray som likt sina föräldrar valt att bli musiker/producent.

Sanne ser sig själv som svenskofil och känner sig delvis som svensk. Hon har länge väntat på rätt läge att möta den svenska publiken igen. Sommaren 2023 skulle det ske då hon medverkade för första gången som gäst i Sommar i P1. Mottagande var varmt och hyllningarna många. I samband med skapandet av radioprogrammet uppstod idén om att åka på Sverigeturné. En turné som förenar musik och berättelser: ”Sanne Salomonsen – Music & Stories” har premiär i februari 2024 och i mars månad besöker hon Värnamo för en spelning på Gummifabriken.

Taggar

Dela