Nyheter

Flock med vildsvin och en bil med körförbud

Nyheter Senaste dygnet har det skett ett flertal viltolyckor i kommunen. Tidigare har vi skrivit om många rådjursolyckor och älgar som sprungit upp på vägarna.

Flera vildsvin har blivit påkörda senaste dygnet. Arkivfoto

Nu verkar det som att det är vildsvinens tur att röra på sig i skogarna. Men först var det en bilist som var ute och körde bil på Rydgatan i Värnamo. Något denne förmodligen borde avstått från. För klockan 16.40 i går stoppades föraren av polisen. Det konstaterades att bilen hade körförbud. Bilen var avställd och hade i och med detta körförbud. Polisen delade ut en bötesbot på platsen till föraren.

Klockan 19.10 inträffade en viltolycka på väg 606, mellan Tånnö och Hjälshammar. Rådjuret skadades så allvarligt att det senare avlivades ev en eftersöksjägare. Men varken personer i bilen eller bilen fick några skador.

Klockan 20.07, på väg 555, mellan Värnamo och Åminne inträffade nästa olycka. Den här gången var det en bilist som körde in i vad som beskrivs som en flock med vildsvin. Endast ett av djuren blev dock påkört. Bilen fick en hel del plåtskador. Grisen försvann från platsen, men eftersöksjägare hittade sedan den skadade grisen och kunde avliva djuret.

Klockan 21.30 i går kontaktade en lastbilsförare polisen. Föraren hade nämligen lyckats backa på en lyktstolpe på Järnvägsgatan i Rydaholm. Polisen kontaktade kommunen jour och ingen polisanmälan skrevs.

Klockan 01.50 inträffade nästa viltolycka. Även denna olyckan på väg 606, utanför Tånnö. Ett rådjur blev påkört av en bil och djuret omkom vid kollisionen. Inga personskador rapporteras från den händelsen.

På 27:an, tre kilometer söder om Bor inträffade sista viltolyckan för den här gången. Nu var det åter ett vildsvin som blev påkört. Djuret skadades men lyckades försvinna från olycksplatsen. Eftersöksjägare kallades in. Inga personskador ska ha uppstått vid olyckan.

 

Taggar