Nyheter

Flera centrala personer inom kriminella nätverk har försvunnit

Nyheter Bandidos och andra gängkonstellationer i Värnamo har förlorat flera medlemmar den sista tiden, visar en kartläggning som P4 Jönköping har gjort.

Mannen som sprängde sig till döds för några veckor hade kopplingar till Bandidos. Arkivbild

– Vår målsättning är naturligtvis att de kriminella nätverken inte ska finnas kvar, att de ska upphöra och att de ska få avtjäna långa fängelsestraff, säger Håkan Boberg, områdespolischef i Värnamo, i en intervju med P4 Jönköping.

Bandidos i Värnamo har förlorat flera sympatisörer den senaste tiden, visar radiokanalens kartläggning. Flera medlemmar sitter av längre fängelsestraff för grova brott som utpressning och narkotikabrott. Förutom mannen som sprängde sig till döds för några veckor, som kunde kopplas till Bandidos, har även andra medlemmar fallit ifrån. Några veckor tidigare dog en ung kille, som kallade sig medlem av X-team i Värnamo, en stödgrupp till Bandidos och en annan tung och mångårig central medlem har också nyligen flyttat och fått skyddade personuppgifter. 

Håkan Boberg säger till P4 Jönköping att polisens långsiktiga mål är att det ska vara oattraktivt att vara med i en gängkonstellation i Värnamo.

– Det är varken glamouröst eller så himla kul att tillhöra de här nätverken. Man blir en springpojke och får utsätta sig själv för stora risker. Man kommer i kläm mellan polis och antagonister, så det visar sig allt som oftast att det där livet kanske man inte vill ha på längre sikt.

Källa: P4 Jönköping

Taggar

4 reaktioner på Flera centrala personer inom kriminella nätverk har försvunnit

En person drog från stan för flera år sedan. Han startade en ny lokalgrupp som blev ett fiasko och de blev uteslutna från Bandidos. Skyddade uppgifter har han nog numera för att slippa möta andra från Bandidos.

Den ”tunga” medlemmen har ju flyttat redan 2018 och försökt bilda en ny klubb. Han är numera utesluten och har stämpeln ”bad standing” från Bandidos.

Kommentarsfunktionen är stängd