Nyheter

Flera byggprojekt på gång i Värnamo

Nyheter Värnamo kommun utvecklas och har behov av fler skolor och idrottshallar för att tillgodose dagens och framtidens behov. Tre byggprojekt ska genomföras under en femårsperiod i så kallad strategisk partnering.

Den nya idrottshallen på Gröndalsområdet är först ut i kommunens satsning på strategisk partnering.  [1/1]

Värnamo kommun växer och har behov av en ny idrottshall, om- och tillbyggnad av Trälleborgsskolan samt en helt ny grundskola. ByggDialog har blivit upphandlade som totalentreprenör för projektet som ska genomföras i strategisk partnering. Strategisk partnering innebär att kommunen samverkar i en serie projekt.

– Vi ser fram emot att arbeta med ByggDialog, där vi kan skapa synergieffekter mellan projekten och bidra till ett större mervärde för kommunen, säger Jesper du Rietz, förvaltningschef på tekniska förvaltningen.

Projektet kommer utföras i etapper under en femårsperiod, där idrottshallen är först ut.

– Det är jättekul att spadtaget är nära. När staden växer behöver grundskolan förstärkas och utbudet av idrottshallar öka. Den nya idrottshallen kommer dagtid att användas av Gröndalsskolan och övrig tid kommer hallen att nyttjas av olika föreningar, säger Gottlieb Granberg, kommunstyrelsens vice ordförande och ordförande i tekniska utskottet.

Källa: Pressmeddelande från Värnamo kommun

Taggar

Dela