Nyheter

Fler vuxna på stan i helgen

Nyheter Under helgen utökar medborgarförvaltningen sin fältverksamhet och fördubblar föreningsvandringen.

Arkivbild från i torsdags

Vi vill, liksom Polisen, jobba trygghetsskapande, därför tar vi in extra personal under helgen, säger Fredrik Wallström, chef för medborgarförvaltningen.

Fältsekreterarna arbetar uppsökande och förebyggande med ungdomar och samverkar med skola, polis, socialtjänst och föreningar. Målet är att vara trygga vuxna, som ungdomar känner att de kan och vill ta kontakt med. Under veckorna finns fältarna på skolorna, kvällar och helger rör de sig på platser där ungdomarna i Värnamo är.

Utöver fältsekreterarna rör sig vuxna personer från föreningar i Värnamo på stan under helgerna, så kallad föreningsvandring. Den verksamheten har redan utökats och gäller nu fler helger än tidigare. Och under helgen görs en extra insats genom att fördubbla vandringen. 

Vi vill finnas bland ungdomarna för att skapa trygghet. Inte minst den här helgen, med tanke på detonationen på Lasarettsgatan natten till torsdagen. Därför blir det fler vuxna på stan den här helgen, säger Fredrik Wallström.

Källa: Värnamo kommun

Taggar

Dela


3 reaktioner på Fler vuxna på stan i helgen

Menar du på allvar att du tror att nattvandrarna är till för att bekämpa brott? Ta hand om skjutningar med mera? Det låter som att du är rätt ung i ditt tänk. Självklart ska poliser ha högre lön och vissa lagar behöver justeras.

Tror inte du fattade riktigt Simon. Om föreningar är ute och vandrar så är det ju helt vanliga människor med en anknytning till en förening. Men om man inte är med i en förening kanske man vill hjälpa till ändå. Det handlar ju om att skapa kontakter med ungdomarna. Men du verkar vilja plocka bort alla vuxna på stan tydligen.

Kommentarsfunktionen är stängd