Nyheter

Fler kontaktfamiljer behövs

Nyheter Medborgarförvaltningen i Värnamo har haft en informationsträff om vad ett uppdrag som kontaktfamilj eller kontaktperson kan innebära.

Det finns just nu ett stort behov av att hitta människor i olika åldrar och i olika livssituationer som kan tänka sig ett uppdrag.

Under kvällen informerade familjehemssekreterare – som också rekryterar kontaktpersoner/kontaktfamiljer – om uppdragens innehåll, ersättningar i form av arvode och omkostnad och vilket stöd från socialtjänsten som finns att få under uppdraget.

• Berikar att vara kontaktfamilj
Ett par, Hanna och Mattias – som idag har ett uppdrag som kontaktfamilj – var inbjudna för att berätta om sin erfarenhet. De berättade om sin långa erfarenhet av att ha kontakt med barn och ungdomar, och på vilket sätt det har berikat hela familjens liv.

Medborgarförvaltningen söker både kontaktfamiljer och kontaktpersoner för barn och ungdomar med olika sociala problem, vilket exempelvis kan vara en stökig hemmiljö. Det kan handla om att barn och ungdomar behöver en extra vuxen som kan stötta upp när det egna nätverket inte klarar det.

Hanna, Carina Jonasson, Mattias, Susanne Ryberg och Josefine Born

Taggar

Dela