Nyheter

Fler anpassningar av kommunal verksamhet

Nyheter Till följd av regeringens beslut om kraftigare åtgärder för att stoppa spridningen av coronaviruset görs nu fler anpassningar av de kommunala verksamheterna.

Värnamo kommun genomför nu ytterligare anpassningar av verksamheterna och planerar att stänga viss verksamhet eller ställa om det som går för att bidra till minskad smittspridning.

Här följer information om de verksamhetsförändringar som i huvudsak nu görs:

Vid besök i stadshuset

Besökare till stadshuset uppmanas att använda den ringklocka som finns utanför entrén då entrén till stadshuset kommer att vara låst för att begränsa antalet besökare i foajén. Så långt som möjligt ska tid bokas för besök till tjänstepersoner i stadshuset.

Biblioteken stängda

Samtliga bibliotek är stängda i Värnamo kommun från och med tisdag 22 december. Sedan tidigare har biblioteksfilialerna i kransorterna varit stängd. Nu stänger också stadsbiblioteket.

Biblioteket erbjuder digitala medier samt avhämtning och utkörning av bokkassar i hela kommunen. Det går också att boka tid vid dator på stadsbiblioteket för nödvändiga ärenden. Biblioteket har också ett utvändigt bokinkast för återlämning av böcker. Inga förseningsavgifter kommer att tas ut.

Tid för avhämtning och bokning av datortid: måndag-torsdag klockan 10.00-19.00, fredag klockan 10.00-18.00 stängt lördag-söndag.

Idrottsanläggningar

Idrottsanläggningar, stängs från och med 24 december – 24 januari 2021. Utomhusanläggningar kommer vara stängda för bokningsbara aktiviteter från och med 24 december – 24 januari 2021.

Professionell idrottsutövning får ske.

Finnvedens gymnasium och kulturskolan övergår till distansundervisning

Finnvedens Gymnasium kommer bedriva distansutbildning till och med 24 januari 2021. Samma undantag som tidigare kommer att gälla. Undantagen är:

  • Gymnasiesärskolan har sin undervisning som vanligt.
  • Vissa praktiska moment kommer genomföras på plats.
  • Samtliga introduktionsprogram ska vara på plats och läsa enligt schema.

Kulturskolan går på julledighet och övergår till distans från måndag 11 januari till och med den 24 januari.

Öppna förskolan och fritidsgårdarna är fortsatt stängda.

Källa: Värnamo kommun

Taggar